Convenció del partit

Ciutadans reuneix els seus càrrecs per revitalitzar les sigles

  • Els taronges celebren un conclave per reafirmar la identitat pròpia i evitar l’esvaïment en les municipals del 2023

Ciutadans reuneix els seus càrrecs per revitalitzar les sigles

EFE/Marta Pérez

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans vol recuperar l’autoestima: la de la pròpia marca i la dels càrrecs orgànics. La contenció de la seva desaparició a Castella i Lleó i a Madrid s’interpreta com una petita victòria tenint en compte la sagnia general del partit. I, per posar fre i reimpulsar la marca amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023, Cs ha convocat aquest cap de setmana una convenció al Teatre Municipal de Lloret de Mar (Girona), lluint el caràcter autònom dins del partit al ser el niu de la formació i el més connectat amb la cúpula nacional liderada per Inés Arrimadas

Els comicis municipals seran una prova de foc per al partit. I molt temuda, perquè des del partit ja admeten que van forjar un projecte sense cuidar les bases, sense connectar amb el territori, amb campanyes de maleta, de molt trànsit i moltes visites, però sense arrelar. Un factor imprescindible perquè s’eviti la seva desaparició i una cosa que passa factura a les urnes més pròximes a la quotidianitat. Encara més amb l’ofensiva de Valents i el PPC, que treuen profit d’alguns dels que van ser líders territorials com Jean Castel (Girona) i Jorge Soler (Lleida), ara sota la formació rebatejada després de l’adeu de Manuel Valls.

L’estocada al Parlament, al passar de 36 a 6 diputats, i l’operació fallida a Múrcia que va desencadenar una allau de baixes, una opa del PP i una considerable pèrdua de poder, esperen que sigui ja una bretxa que es doni per tancada. Però a l’ala no independentista, més dividida que mai, lluiten per una bossa de vots en què el PSC i Vox guanyen força

Les apostes

No hi haurà coalicions ni aventures similars a l’operació Valls. L’objectiu és retallar distàncies amb el PSC, mantenir-se per davant del PP i impedir que Vox no els atropelli més. ¿Com? Reafirmant identitat pròpia, amb la seva marca, amb paperetes que comptin amb avals previs i amb cares conegudes. Quant al discurs, es veurà, aquesta vegada sí, la lucidesa de l’aposta liberal, un emblema que ja van posar en marxa després del daltabaix del 14-F, centrat en el bilingüisme, en els pactes entre el Govern i ERC i en la defensa de la neutralitat institucional i l’europeisme, com arma per distanciar-se de l’extrema dreta.

Notícies relacionades

En les passades municipals, del 2019, es van presentar amb 203 candidatures i van aconseguir 250 càrrecs electes municipals. Una meta que ja donen per fet que no podran complir: «Anar a més, no ho contemplem, no tant per no voler ser ambiciosos, sinó perquè, després dels resultats, l’aspiració és igualar la proposta i els resultats», expliquen fonts de Cs.

L’equip parlamentari està unit i es disposa a trepitjar el carrer per fortificar els càrrecs territorials, que es veuran premiats aquest cap de setmana, perquè tots els caps de llista del 2019 han marxat del partit i hi ha una forta crisi econòmica per la caiguda a les urnes. «Volem enviar un missatge als regidors que, per al partit, les eleccions municipals són fonamentals. Una aposta decidida pel municipalisme. Però no és una qüestió només de conjuntura, sinó de rellançament de Cs», reblen aquestes fonts. Arrimadas no podrà assistir-hi a causa del seu avançat estat de gestació.