A les xarxes socials

Cs es llança contra Illa i el considera «salvador del separatisme»

  • Els taronges acusen el líder del PSC d’«apuntalar» els partits separatistes després del pacte per a la renovació de càrrecs caducats en organismes públics

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal)

Pla mitjà del president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en ple d’investidura del Parlament. Imatge del 21 de maig del 2021 (Horitzontal) / JORDI PLAY

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans personalitza en Salvador Illa la seva enèsima ofensiva contra el PSC. Els taronges han llançat aquest dimecres una campanya en què acusen el dirigent socialista de «salvar» l’independentisme després del seu pacte per a la renovació de càrrecs caducats en institucions com la Sindicatura de Greuges, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) o la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Sota el lema ‘Salvador del separatisme’, Cs intenta viralitzar uns cartells a les xarxes socials en què apareix Illa saludant el president Pere Aragonès i en què acusen el PSC de ser «oposició amiga», de minvar la «independència informativa», de repartir-se la designació de càrrecs amb ERC i Junts, i de no protegir les dades personals dels catalans.

Notícies relacionades

Entre la tirallonga d’acusacions, Cs assenyala el dirigent socialista de «renunciar a liderar l’oposició» i «acudir al rescat» de les formacions independentistes a canvi de pactes en els càrrecs institucionals d’organismes públics; que el periodista i fidel escuder de l’expresident Carles Puigdemont, Xevi Xirgo, estigui ara al capdavant del CAC, i que l’exconsellera Meritxell Borràs –condemnada pel referèndum de l’1-O–, a qui assenyalen pel «robatori massiu de dades personals per al referèndum», lideri l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

En un comunicat, els taronges defensen la seva campanya com una manera de «conscienciar la ciutadania del que està fent el PSC amb el vot de molts catalans constitucionalistes, que van votar els socialistes amb l’esperança que s’oposessin al nacionalisme, per acabar fent el que fa sempre que és apuntalar l’hegemonia nacionalista». I és que els socialistes van arrabassar el lideratge de l’oposició a Cs després de guanyar en vots les eleccions catalanes del 14 de febrer. «Si del PSC depengués, a Catalunya no hi hauria oposició», inquireix el cap de files, Carlos Carrizosa, i afirma que aquest «apuntala els partits separatistes». «El PSC és garantia de continuïtat per al nacionalisme, i Illa s’ha convertit en l’autèntic salvador dels partits separatistes», conclou.