El 3 de març

Argimon compareixerà al Parlament per explicar el contracte de la compra de mascaretes

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha qüestionat els 60 milions per a material sanitari en el primer estat d’alarma

Argimon compareixerà al Parlament per explicar el contracte de la compra de mascaretes

Aniol Resclosa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, compareixerà el dia 3 de març al Parlament per donar explicacions sobre el contracte de 60 milions d’euros per subministrar material sanitari en el primer estat d’alarma per la pandèmia, qüestionat per l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Ho ha anunciat aquest dimecres el mateix Argimon en declaracions a la premsa als passadissos del Parlament, després que l’Oficina Antifrau de Catalunya informés que aquest contracte era «qüestionable» per les referències «febles» que tenia l’empresa que va rebre l’encàrrec, Basic Devices.

Aquest dimecres Argimon ha afirmat que tot el material encarregat «va arribar, es va poder distribuir» i el personal sanitari el va poder utilitzar «en un moment de màxima necessitat i escassetat», ja que eren «els dies més durs de la pandèmia».

«Sabíem que era una operació de molt risc. No era una operació normal, no era un moment normal. Però el risc de no fer-la era que no arribés aquest material», ha afegit Argimon.

Antifrau considera una «temeritat» que el Govern avancés a Basic Devices uns 35 milions d’euros d’aquest contracte, que incloïa el subministrament de mascaretes quirúrgiques i FFP2, vestits de risc biològic i equips VMNI d’alta velocitat.

Notícies relacionades

«Ens paguen per prendre decisions en moments complicats», ha indicat el conseller avui.

Segons ha explicat Argimon, el pròxim dia 3 també compareixerà al Parlament el que llavors era director de l’Institut Català de la Salut, Adrià Comella.