Crisi del PP

Almeida nega «irregularitats» en el cas de l’espionatge i obre la porta a una comissió: «No hi ha res a ocultar»

Defensa la dimissió d’Ángel Carromero «per preservar la institució i per poder defensar-se millor» de les acusacions que hagués mirat d’obtenir informació de familiars i coneguts de la presidenta regional

1
Es llegeix en minuts

Amb un to seriós, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha trencat el seu silenci avui després de cinc dies desaparegut per insistir que no hi va haver «cap pràctica irregular» en el seu Govern municipal en el presumpte cas d’espionatge a la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso. [Seguiu aquí l’última hora en directe sobre la crisi interna del PP]

«De totes les investigacions fetes no es dedueix cap pràctica irregular», va assegurar referint-se a aquesta investigació oberta a l’EMV, l’empresa pública sota sospita, després d’arribar al Consistori la informació el desembre que hi podia haver hagut un espionatge encarregat des de l’Ajuntament.

Així mateix, l’alcalde va obrir la porta a una comissió d’investigació, una cosa que la vicealcaldessa, Begoña Villacís (Ciutadans), ja ha assegurat que la recolzarà: «No tenim res a ocultar».

Almeida ha fet aquestes declaracions en el Ple municipal, on explicava que el director general de Coordinació d’Alcaldia, Ángel Carromero, dimitia aquest dijous passat «per preservar a la institució i per poder defensar-se millor» de les acusacions que hauria mirat d’obtenir informació de familiars i coneguts de la presidenta regional.

«Després d’una informació apareguda a ‘El Confidencial’ que diu que hi va haver moviments per obtenir informació de familiars i coneguts, parlo amb ell, li torno a demanar explicacions, m’ho torna a negar i li dic que no podem tenir una sèrie d’informacions que afecten greument a aquesta institució», va assenyalar en la seva compareixença.

A continuació, segons va explicar el regidor, Carromero va presentar la seva dimissió «perquè entén que cal preservar la institució i per poder defensar-se amb més llibertat». «Tampoc hi ha res a ocultar», ha defensat a continuació.

Notícies relacionades

L’aparició d’avui de l’alcalde es produeix després que es filtrés ahir per part del seu nucli dur que vol deixar de ser portaveu nacional del PP, tot i que vol que la decisió sigui consensuada.

De fet, ahir va evitar anar al tens Comitè de Direcció del partit on es va acordar, després de tot el dia de reunió, convocar la Junta Directiva Nacional del PP, que serà el que convoqui un congrés ordinari o extraordinari.