Crisi al PP

Esperanza Aguirre es planteja demanar la dimissió de Pablo Casado

Esperanza Aguirre es planteja demanar la dimissió de Pablo Casado
1
Es llegeix en minuts

La crisi de lideratge en el Partit Popular està fent trontollar els fonaments de la política espanyola. L’encreuament d’acusacions entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso incomoda molts membres del partit i tots els actors s’estan manifestant, inclosa Esperanza Aguirre, que en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio s’ha mostrat disposada a demanar la dimissió del líder del partit Pablo Casado. Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid, ha assenyalat que «s’ho està pensant» i insisteix en la necessitat d’una dimissió immediata del secretari general Teodoro García Egea.

Segons l’expresidenta madrilenya, García Egea «està trigant a dimitir», i es mostra solidària amb la presidenta actual, Díaz Ayuso. Aguirre creu que es tracta de la crisi més greu de la història del partit i deixa entreveure que la polèmica ha sorgit perquè no es parla gaire del que ha passat en l’últimes eleccions a Castella i Lleó. «No s’ha comentat res» de les eleccions «perquè han ficat aquesta història falsa que Isabel Díaz Ayuso és una corrupta» per la trama de comissions adjudicades al seu germà.

Acusacions «falses»

Notícies relacionades

Considera que, malgrat totes les dades que s’estan publicant, es tracta d’acusacions «falses. Tots els ciutadans, madrilenys sens dubte, però de tot Espanya, estan del costat d’Ayuso». Aguirre reconeix que «li estan buscant tot el que poden i que desgraciadament han trobat l’ajuda» en membres del mateix partit.

No obstant, l’expresidenta de la Comunitat de Madrid descarta que la crisi del partit suposi la marxa de la formació d’Isabel Díaz Ayuso. No creu que hi hagi «una escissió» al si del PP. Remarca que el candidat que es presenta a les pròximes eleccions generals serà «serà qui decideixi el Congrés Nacional del PP que s’ha de celebrar al juliol». En aquest punt s’ha mostrat, a més, molt crítica amb el secretari general García Egea que considera que ha volgut contravenir la llei dels partits polítics i els estatuts del mateix partit a l’intentar ajornar-ne la celebració.