Crisi a les files populars

Feijóo demana a Casado que solucioni la crisi per no haver de forçar un congrés

El president de la Xunta reclama a Casado que s’assegui ja amb Ayuso «sense intermediaris» i resolgui aquest «error majúscul propi»

«No es pot unir el centredreta si no s’acredita que el partit està unit», ha deixat anar

Feijóo demana a Casado que solucioni la crisi per no haver de forçar un congrés

Efe / Xoan Rey

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Tot el partit volia escoltar-lo i Alberto Núñez Feijóo ha parlat aviat aquest divendres, 24 hores després que el seu partit implosionés en directe a totes les televisions. El president de la Xunta ha dit que espera que Pablo Casado solucioni aquest «error majúscul propi» al més aviat possible perquè no sigui necessari que els dirigents del partit demanin un congrés extraordinari, en què es podria elegir un nou president del PP. «Jo espero que no hàgim d’arribar a un congrés extraordinari per solucionar el problema», ha afirmat en una entrevista a EsRadio.

«No es pot deixar oberta aquesta ferida per a un congrés», ha continuat, abans de reclamar a Casado que solucioni aquest greu problema amb Isabel Díaz Ayuso al més aviat possible. De fet, ha recordat Feijióo que el pròxim congrés toca, per estatuts, a «mitjans d’any». «Tots recolzem Casado, però aquest assumpte ha de resoldre’l asseient-se amb Ayuso, i donant una solució al partit, perquè el partit no mereix la situació en què està en aquest moment», ha avisat. I els aconsella que ho facin «sense intermediaris».

Per Feijóo, els conservadors estan vivint «un dels moments més delicats de la història del PP» i lamenta que s’estiguin distraient de l’objectiu de forjar una alternativa al Govern de Pedro Sánchez. «Hem fallat, no hem mantingut aquest compromís. No es pot unir el centredreta si no s’acredita que el partit està unit», ha deixat anar.

Notícies relacionades

Feijóo ha lamentat que el PP no hagi estat «a l’altura dels interessos d’Espanya». «I això, per al nostre partit, és una cosa traumàtica, ja que es va fundar per servir el nostre país. I ahir no ho vam fer. Reconeguem primer l’error, fem un diagnòstic [...] I demanem disculpes a tots els espanyols, als votants, i donem explicacions als que continuen portant la marca del PP», ha seguit dient.

Feijióo, segons va publicar aquest diari dijous, va estar en contacte al llarg de tota la jornada amb el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, per comentar què han de fer per intentar «calmar les aigües» després del divorci del líder del partit i la presidenta de la Comunitat de Madrid.