Guerra a les files populars

¿Qui és qui en la presumpta trama d’espionatge al PP?

  • Membres de la direcció nacional, dirigents del PP de Madrid i el germà de Díaz Ayuso formen part de l’entramat

¿Qui és qui en la presumpta trama d’espionatge al PP?

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Al PP s’ha destapat una presumpta guerra bruta entre la direcció nacional del partit i Isabel Díaz Ayuso. L’entorn de Pablo Casado sembla que va manar investigar el germà de la presidenta madrilenya davant la sospita que es va beneficiar en diferents concessions realitzades pel Govern autonòmic, segons han revelat El Confidencial i El Mundo. En aquest hipotètic entramat hauria participat Génova, 13 i dirigents de l’Ajuntament de Madrid.

[Directe sobre l’espionatge al PP: Última hora sobre Ayuso i Casado]

La direcció nacional

La investigació s’hauria gestat en l’entorn del mateix Casado. El secretari general i mà dreta del líder popular, Teodoro García Egea, hauria sigut un dels protagonistes de la trama, encarregat de posar en marxa la investigació al germà de la presidenta regional, Tomás Díaz Ayuso. L’ordre hauria arribat fins al portaveu nacional del partit i alcalde de Madrid, José Luís Martínez-Almeida.

L’encarregat

La tasca d’arrencar la investigació hauria recaigut en Ángel Carromero, home fort de Martínez-Almeida i amic de Casado des que es van conèixer a les Noves Generacions del partit. Actualment, és el director general de la Coordinació de l’Alcaldia de la capital i forma part de l’actual direcció del PP de Madrid com a president del comitè electoral i presideix el PP del districte de Chamartín. El nom de Carromero ja va sortir a la palestra el 2012, quan va ser condemnat a Cuba a quatre anys de presó per l’accident de trànsit en què van morir els opositors Oswaldo Payá i Harold Cepero. El dirigent del PP conduïa el vehicle i només va resultar ferit.

L’espiat

L’objectiu de la investigació és Tomás Díaz Ayuso, el germà d’Isabel Díaz Ayuso. La direcció del PP pretenia assenyalar Tomás com a intermediari d’un contracte per a mascaretes efectuat pel Govern autonòmic l’abril del 2020 amb una empresa el propietari de la qual seria amic de la família. En concret, l’Executiu de Madrid va adjudicar un contracte d’1,5 milions d’euros a l’empresa Priviet Sportive SL, propietat de Daniel Alcazar, per comprar mascaretes FFP2 i FFP3.

Des de l’any 2016, Tomás Díaz Ayuso és responsable de vendes i desenvolupament de l’empresa Artesolar Iluminación SL, especialitzada en la instal·lació de llums led. A més, al registre mercantil figura com a administrador únic de Sismédica SL, donada pels seus pares el 2012, i apoderat de Gala Médica SL.

La perjudicada

La intenció de la direcció del PP amb aquesta presumpta trama d’espionatge seria atacar Isabel Díaz Ayuso després dels bons resultats que va obtenir en les eleccions autonòmiques al maig i després de diversos mesos exigint que se celebri el comitè autonòmic del partit per situar-se com a presidenta regional.