Nous fronts

L’esquerra aprofita la trama d’espionatge del PP i registra una comissió d’investigació a Madrid

Més Madrid, el PSOE i Unides Podem reclamen indagar en la concessió de contractes durant els primers mesos del coronavirus

Mónica García exigeix que Díaz Ayuso comparegui en l’Assemblea de Madrid i els socialistes demanen que ho investigui la Fiscalia

L’esquerra aprofita la trama d’espionatge del PP i registra una comissió d’investigació a Madrid

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La guerra interna en el PP està donant munició als seus contrincants. Més Madrid, el PSOE i Unides Podem han aprofitat les informacions sobre una suposada trama d’espionatge per part de la direcció nacional dels populars a Isabel Díaz Ayuso per registrar una comissió d’investigació sobre els contractes concedits durant el coronavirus. La cúpula del PP hauria posat en marxa una investigació sobre la concessió de contractes a una empresa amb la qual el germà de Díaz Ayuso tindria relació. Les tres formacions d’esquerra volen estirar aquest fil i aclarir qualsevol possible irregularitat.

[Directe sobre l’espionatge al PP: Última hora sobre Ayuso i Casado]

«El PP té una informació que no tenim els ciutadans i l’estan utilitzant en les seves guerres púniques», ha assegurat aquest dijous la líder de Més Madrid, Mónica García. A més, ha demanat la compareixença en l’Assemblea de Madrid de la mateixa Díaz Ayuso perquè expliqui per què en el pitjor moment de la pandèmia estava «pensanten el que només sap pensar el PP, que és fer contractes irregulars i fer martingales».

«Després d’haver vist en aquesta comunitat maletins en entresolats, després d’haver vist bosses d’escombraries amb diners, després d’haver vist martellades a discos durs, després d’haver vist màsters falsos i cremes en supermercats, avui ens toca l’enèsima temporada de corrupció del PP de Madrid amb espies i comissions irregulars», ha manifestat García sobre la investigació a Tomás Díaz Ayuso per suposadament haver-se emportat comissió en l’adjudicació d’un contracte d’1,5 milions d’euros per comprar mascaretes el 2020.

A més, la líder de l’oposició ha assenyalat que si Díaz Ayuso tenia coneixement que l’estaven espiant «utilitzant diners públics» hauria d’haver acudit a la policia. El mateix que l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, si «tenia indicis que s’estava cometent una irregularitat» en la concessió dels contractes.

Notícies relacionades

El portaveu del PSOE en l’Assemblea de Madrid, Juan Lobato, també ha reclamat que es posi en marxa la comissió d’investigació i, fins i tot, ha avançat que sol·licitaran a la Fiscalia que s’encarregui d’estudiar les informacions del suposats espionatges al germà de la presidenta. El dirigent socialista ha mostrat la seva «indignació» per què Madrid «torni a ser el centre de les lluites internes del PP, dels xantatges i els espionatges i de les amenaces».

«¿Per què des de Génova volen investigar aquests contractes? Volem saber si els detectius es van pagar amb diners públics. Ja hem viscut episodis similars a Madrid, bastant vergonyosos»,  s’hi ha sumat la portaveu d'Unides Podem, Carolina Alonso, després de demanar al PP que deixi d’utilitzar Madrid com a «camp de batalla» intern. Els morats ja havien posat el focus en aquests contractes en els quals Tomás Díaz Ayuso estava pel mig. Alonso ha defensat aquest dijous que al novembre es «va retallar la llibertat per investigar-los».