Guerra en el PP

Crisi total entre Casado i Ayuso: espionatge al germà de la presidenta, corrupció i guerra bruta

El suposat espionatge per col·laboradors de Génova per perjudicar la presidenta i el taxatiu desmentiment del PP porten a un nou episodi de la guerra interna que ara sí que podria esclatar per complet

Crisi total entre Casado i Ayuso: espionatge al germà de la presidenta, corrupció i guerra bruta

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

En plena batalla entre Génova i la Puerta del Sol persones del nucli dur de Pablo Casado van contactar amb detectius per investigar el germà d’Isabel Díaz Ayuso. Segons ha publicat ‘El Confidencial’, una de les persones al comandament d’aquesta operació va ser Ángel Carromero, home fort de José Luis Martínez-Almeida a l’Ajuntament de Madrid, molt pròxim també al mateix president nacional, amb qui manté una amistat d’anys des que van començar junts a Noves Generacions.

El PP, per la seva banda, «desmenteix taxativament» les informacions i assegura que «prendrà les mesures judicials oportunes davant aquestes falsedats». La notícia es coneix just després de les eleccions de Castella i Lleó i quan el PP s’enfronta a la negociació més dura que mai ha mantingut amb Vox. El secretari general, Teodoro García Egea, va cancel·lar a última hora de la tarda un fòrum que tenia previst demà amb el diari ‘Información’ a Alacant.

Notícies relacionades

L’objectiu era trobar informació comprometedora sobre Tomás Díaz Ayuso, el nom del qual ja va ser protagonista fa mesos a l’Assemblea de Madrid, després que l’oposició donés la veu d’alarma per diversos contractes adjudicats l’abril del 2020, durant el pitjor de la pandèmia, per adquirir mascaretes FFP2 i FFP3, per part de la Comunitat de Madrid. Aquesta adjudicació se la va emportar l’empresa en la qual treballa el germà de la presidenta i la sospita dels col·laboradors era que Tomás Díaz Ayuso es va poder emportar una comissió.

Malgrat el fort desmentit de Génova, la informació ha fet saltar pels aires la treva (que ja venia minvant) entre la Puerta del Sol i la direcció nacional. Tots dos van decidir arrencar l’any polític baixant les espases per remar junts per Castella i Lleó. Però 24 hores més tard tot va començar a evaporar-se. Primer va ser el portaveu del govern d’Ayuso, Enrique Ossorio, al demanar que es reprengués al més aviat possible la celebració del congrés madrileny. Després Ayuso es va enfrontar a la línia oficial de pactes a Castella i Lleó advocant per acostar-se a Vox i suggerint al seu partit «que no decidís els pactes pensant en el que diria l’esquerra».