GUERRA BRUTA AL PP

Almeida nega que la seva empresa pública contractés un detectiu per buscar draps bruts d’Ayuso

L’alcalde va iniciar una investigació dins de l’EMVS i va concloure que no hi va haver cap contracte ni reunió entre un dels seus empleats i un detectiu per trobar informacions perjudicials contra la presidenta de la comunitat

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va ordenar investigar si l’Empresa Municipal de la Vivenda i el Sòl (EMVS) va contractar un detectiu per espiar el germà d’Isabel Díaz Ayuso després que un intermediari (l’exministre de Mariano Rajoy) l’advertís que s’havia produït una trobada entre aquest detectiu i un empleat de l’empresa pública que depèn del consistori madrileny.

Martínez-Almeida assegura que en aquell moment «van començar les indagacions necessàries» per determinar «si s’havia produït aquesta reunió» i, en cas que així hagués sigut, «prendre les mesures necessàries».

Notícies relacionades

I, després d’aquestes investigacions internes, Almeida ha assegurat aquest dijous al matí que no hi va haver cap reunió entre un detectiu i un empleat (el president de l’EMVS es va veure amb aquest investigador i amb el mateix empleat i els dos ho neguen) ni tampoc es van utilitzar diners públics per a aquesta tasca. L’alcalde de la capital també ha assegurat que van fer una anàlisi de la contractació de l’empresa pública per veure si hi havia cap contracte. «No n’hi va haver cap», ha tornat a dir l’edil, taxativament, des del palau de Cibeles.

Segons va publicar ‘El Confidencial’, un dels col·laboradors de Génova que hauria promogut aquest presumpte espionatge és Ángel Carromero, molt pròxim a Pablo Casado i mà dreta de l’alcalde a l’Ajuntament de Madrid. Almeida ha assegurat «haver parlat amb Carromero» ahir a la nit després de conèixer-se la informació i «m’ha negat absolutament qualsevol iniciativa destinada a trobar informació sobre la presidenta de la comunitat». També ha reconegut que va parlar amb la direcció nacional del PP després de saltar la notícia per informar d’aquesta mateixa investigació. L’alcalde no ha parlat per ara amb Ayuso.