Després de la seva suspensió

La Mesa del Parlament demana un informe sobre el cas Juvillà

  • Les contradiccions de Borràs i el paper dels funcionaris afegeix més incertesa a la suspensió del cupaire

Pla mitja de la presidenta del Parlament  Laura Borras  presidint la Mesa abans de comencar el ple d investidura el 26 de marc del 2021 (horitzontal) Job Vermeulen  ACN

Pla mitja de la presidenta del Parlament Laura Borras presidint la Mesa abans de comencar el ple d investidura el 26 de marc del 2021 (horitzontal) Job Vermeulen ACN / ACN / Job Vermeulen

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mesa del Parlament vol que s’aclareixi al més aviat possible l’embolic generat pel cas Juvillà després que la presidenta Laura Borràs culpés els funcionaris i a la pinça ERC-CUP de la retirada de l’escó al cupaire. Tot això, després que dilluns a la tarda la secretària general emetés un comunicat en el qual exculpa Borràs i assegura que va suspendre Juvillà el 4 de febrer, amb efectes retroactius del 28 de gener, i que sí que es va admetre la delegació de vot però no va constar en acta a causa de problemes electrònics. Amb totes les contradiccions sobre la Mesa, l’òrgan parlamentari ha sol·licitat a tots els serveis de la Cambra, sota la batuta de la secretària general, que elabori un informe amb tota mena de detalls que sigui una cronologia per aclarir els fets.

Notícies relacionades

Borràs ja va deixar caure a RAC-1 que sol·licitaria aquest document, però la Mesa se’l fa seu aquest dimarts per consens, ja que no s’ha votat. Es preveu que la documentació estigui llesta per a la pròxima reunió ordinària de la setmana següent. La trobada d’avui s’ha celebrat amb el seient buit de Juvillà i el relleu que la CUP proposava al ple –Carles Riera– no s’ha abordat, segons fonts parlamentàries. I és que hi ha dubtes sobre qui ha de procedir a convocar aquesta votació en urna, si ha de ser la presidenta –davant l’absència d’una renúncia per part de Juvillà, ja que ha sigut prèviament donat de baixa– o si correspon als cupaires incentivar-la. Per ara, la CUP manté que no recollirà les credencials de la nova diputada per Lleida fins que la sentència de Juvillà sigui ferma, això és, que el Tribunal Suprem estudiï el seu recurs, però no és clar si abandonen també el seu lloc a la Mesa.

L’informe que es reclama va des del 27 de gener, quan la Junta Electoral Central (JEC) confirma el cessament de Juvillà, i fins al 4 de febrer, quan la secretària general assegura que va suspendre el cupaire.