Després de la retirada del seu escó

Juvillà evita el xoc amb Borràs i demana desmistificar la desobediència

  • La CUP mantindrà l’escó buit fins que no hi hagi sentència ferma del Tribunal Suprem

Juvillà evita el xoc amb Borràs i demana desmistificar la desobediència
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ja exdiputat de la CUP, Pau Juvillà, es va assabentar de la seva baixa com a parlamentari fa un parell de dies, al rebre l’SMS de la Tresoreria de la Seguretat Social: «No tinc cap comunicació del Parlament que jo hagi deixat de ser diputat». Així ho ha revelat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual ha negat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, plantegés una única proposta per defensar el seu escó. «Nosaltres sempre vam dir ‘sí’, ‘sí’. No crec que ningú digués ‘no’», ha replicat a la tirallonga de retrets de Borràs, ahir, a RAC-1.

Juvillà ha mirat de no entrar al terreny dels retrets. De fet, ha esquivat qualsevol dard a la presidenta després que culpés ERC i la CUP de la falta d’unitat independentista contra la Junta Electoral Central (JEC). «Això va d’una lluita col·lectiva, plural i pública», ha etzibat, constatant que l’independentisme ja venia fragmentat des del 14-F i que, malgrat els esforços, no hi ha hagut una acció conjunta que, segons el seu parer, sí que ha d’existir en les pròximes ocasions.

Escó buit

«Hem mistificat la paraula ‘desobediència’», ha afirmat. «No hi ha una desobediència en bucle, és una eina que s’ha d’utilitzar en moments determinats. Nosaltres hem desobeït, i per això tenim unes conseqüències», ha afegit sobre la seva sentència a una inhabilitació de sis mesos i una multa de 1.080 euros per no retirar llaços grocs al seu despatx a la Paeria de Lleida quan n’era regidor el 2019.

Notícies relacionades

Amb això, ha explicat, cal avaluar en cada moment quan ha de prevaler el desacatament en benefici de l’independentisme i estudiar abans el «sentit polític» d’aquesta actuació: «Ni renunciàvem a l’escó ni ens hi aferràvem», ha recordat sobre el seu cas, insinuant que el pla era intentar defensar el seu escó fins que hi hagués una sentència ferma per part del Tribunal Suprem, com preveu el reglament del Parlament, no abans.

Juvillà també ha avançat que la següent en la llista per Lleida no recollirà les credencials, per la qual cosa la CUP continuarà amb un escó buit durant un termini de temps, almenys fins que la resolució no sigui ferma.