Assalt a l’Ajuntament

Els ramaders de Llorca sol·liciten «de manera urgent» una reunió per «reconduir la situació»

Vuit agrupacions i cooperatives expressen el seu «rebuig» dels actes d’aquest dilluns

Els ramaders de Llorca sol·liciten «de manera urgent» una reunió per «reconduir la situació»
1
Es llegeix en minuts

L’Associació d’Empresaris de Ramaderia de la Regió de Múrcia, Acega; Agrupació de Defensa Sanitària de Bestiar Porcí, Adespolorca; Aliments del Mediterrani, Alimer; Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders. Iniciativa Rural de Múrcia, Coag-Ir; Unió de Petits Agricultors i Ramaders, UPA; Alia; Pinsos La Rambla; i Ramaders de les Pedanies Altes de Llorca, Agapa, integrats a la Taula de Treball Ramadera de Llorca, expressaven el seu «més absolut rebuig» dels actes que es produïen aquest dilluns al Centre de Desenvolupament Local i que «impedien la celebració del Ple ordinari de l’Ajuntament en el qual s’havia de debatre, entre altres assumptes, una moció per a l’ordenació del sector porcí i que afecta directament nombroses famílies».

Els integrants de la Taula de Treball Ramadera afirmaven que «és important recordar que prèviament havia sigut consensuada amb el sector, durant les reunions fetes l’any 2021 passat i que, en el dia d’avui, és el motiu de la discrepància amb l’Ajuntament».

Notícies relacionades

Les cooperatives i associacions que integren la taula de treball sol·licitaven «de manera urgent» una reunió amb l’alcalde, Diego José Mateos Molina, «a fi de reconduir la situació provocada pel canvi de criteri de l’Ajuntament, després d’ignorar els acords aconseguits quant a l’aplicació de la moció, que garantia el futur de nombroses famílies del sector».

I reiteraven que l’ocorregut «no és del grat de cap de les parts», per la qual cosa ha «d’imperar el diàleg i el consens social en benefici del municipi de Llorca». El text era consensuat aquest dilluns a última hora de la tarda i va ser rubricat al llarg de la nit per les principals organitzacions i cooperatives del sector de la ramaderia a Llorca.