Consell Executiu

Catalunya obrirà l’oci nocturn l’11-F i eliminarà la quarantena a les escoles aquest mes

  • El Govern plantejarà al Consell Interterritorial de Salut que els alumnes que donin negatiu i no tinguin símptomes puguin anar a classe

Catalunya obrirà l’oci nocturn l’11-F i eliminarà la quarantena a les escoles aquest mes

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha oficialitzat aquest dimarts l’obertura de l’oci nocturn a Catalunya el divendres 11 de febrer. La reobertura, ja avançada pel conseller Josep Maria Argimon la setmana passada, significa tornar a l’estat previ a la sisena onada de la covid. Un retorn a la normalitat que ve marcat per la intenció d’elaborar un nou protocol escolar, en què els alumnes que donin negatiu als tests i no tinguin cap símptoma seran aptes per ser admesos a les aules, amb independència de la seva exposició al virus. La intenció és aplicar aquest nou protocol aquest febrer.

L’Executiu comparteix així el que van expressar els pediatres de Catalunya en un comunicat en el qual demanaven el final de les quarantenes infantils. La proposta serà traslladada al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres. Si no s’aprova llavors, el Govern aplicarà unilateralment la mesura, decisió per a la qual té competències, tot i que no ho farà de manera immediata. La intenció de la Generalitat és executar-ho aquest mes de febrer, «quan es pugui. Aquests canvis no es poden realitzar d’un dia per l’altre».

En la reunió d’aquest dimarts també s’ha abordat una altra de les demandes dels pediatres: que els nens deixin de portar mascareta. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va assenyalar que aquesta restricció és ordenada pel Ministeri de Sanitat i que també seria abordada en el Consell Interterritorial.

Notícies relacionades

Amb tot, el Govern adverteix que l’eliminació de les restriccions no significa que s’hagi erradicat la pandèmia, ha expressat la portaveu, Patrícia Plaja, i ha demanat a la ciutadania que mantinguin els elementals hàbits de defensa contra l’expansió del virus. Plaja, amb tot, ha afirmat que el pic de la sisena onada ja s’havia passat i que els casos i ingressos hospitalaris, tot i que encara són abundants, segueixen en descens.

Sobre l’espera de 10 dies per part de l’oci nocturn per poder reobrir, Plaja ha asseverat que un dels compromisos de l’Executiu era comunicar amb tota l’antelació possible qualsevol decisió com aquesta per «la complicada logística» que implica aixecar les persianes en aquest sector. «A més, veient la tendència actual, es vaticina que en 10 dies ens trobarem en la situació pandèmica ideal per a la reobertura», ha sentenciat la portaveu.