1,7 milions d’euros

La Mesa del Parlament acorda eliminar el règim de llicència per edat

  • Els partits acorden eliminar aquest règim especial pel qual es destinen 1,7 milions d’euros a pagar 21 funcionaris que ja no exerceixen a la Cambra

La Mesa del Parlament acorda eliminar el règim de llicència per edat
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Reunió tensa de la Mesa del Parlament després de destapar-se que la Cambra catalana gasta 1,7 milions d’euros anuals a pagar 21 funcionaris que ja no hi treballen. Els grups parlamentaris han acordat suprimir aquest règim anomenat «llicència per edat», a què poden acollir-se treballadors de més de 60 anys que fa més de 15 anys que estan a la institució fins que es jubilin.

Notícies relacionades

Segons fonts parlamentàries, aquest acord revoca també la reforma que es va aprovar el 21 de desembre, en l’última reunió de l’òrgan parlamentari, segons la qual es reduïa de cinc a tres anys el marge en què podien acollir-se a aquesta paga.

Aquest complement va ser aprovat per unanimitat el 2008 i, segons va destapar el diari ‘Ara’, suposa sous d’entre 56.000 i 140.000 euros a l’any. Les retribucions més baixes són d’uns 4.000 euros i les més altes poden arribar als 10.000, com és el cas de dos exsecretaris del Parlament.

Temes:

Parlament