«Convertir la ira en acció política»

Neix un partit feminista contrari a l’autodeterminació de gènere i a la llei trans

Feministes al Congrés afirma que les dones són òrfenes de representació política

Neix un partit feminista contrari a l’autodeterminació de gènere i a la llei trans
2
Es llegeix en minuts

Un grup de dones enfadades i decebudes amb la política en general i amb el Govern en particular ha posat en marxa el partit Feministes al Congrés, amb el qual aspiren a reconvertir en acció política la «ira» per no sentir representats els seus drets i interessos, tal com recull ‘El Periódico de España’.

«Cap partit ni d’esquerra ni de dreta representa la veu de les feministes. [...] Volem recollir el sentir de moltes dones feministes que actualment se senten òrfenes de representació política», ha explicat aquest dimarts en roda de premsa la vicesecretària del nou partit i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Juana Gallego.

El partit neix amb una forta crítica a l’acció de l’Executiu de coalició, al considerar que ha abandonat les polítiques feministes i que l’esquerra «menysté la meitat de la població».

«Lluitarem perquè l’agenda feminista torni a estar en primera línia», ha afirmat.

Les integrants de la formació han mostrat una ferotge oposició a la futura llei LGTBI i trans, de fet la tramitació d’aquest avantprojecte de llei és el germen de la creació del partit. Les seves fundadores creuen que el moviment que pretén substituir sexe per gènere és un «despropòsit» i «lesiona greument» la lluita de les dones: «Les feministes no ens deixarem enganyar amb cants de sirena. [...] Es necessita un debat més profund i reposat», ha asseverat Gallego.

«Advoquem per l’abolició del gènere. [...] Oferim sensatesa davant el deliri i les idees desenraonades», ha continuat.

Feministes al Congrés ha assegurat que el seu objectiu polític és acabar amb l’opressió de les dones: la lluita contra la violència de gènere, l’abolició de la prostitució, la prohibició dels ventres de lloguer, la lluita contra la cosificació i hipersexualització de dones i nenes, el combat contra la bretxa salarial i la precarització laboral i el repartiment de les tasques de cures formen part del seu programa polític.

Notícies relacionades

«No podem prendre les armes, però sí formar un partit polític i defensar els nostres interessos», ha remarcat la vicesecretària general segona del partit, Sandra Moreno. Al seu judici, la llei trans «està viciada d’inconstitucionalitat» i provocaria el «desmantellament de la categoria sexe», cosa que deixaria les dones –ha dit– en una situació de desprotecció.

«Hi ha moltes dones molt enfadades, no només decebudes amb la política actual. Moltes dones estan cansades de protestar i nosaltres volem convertir la ira en acció política, de canalitzar l’enuig», ha resumit Gallego.