Comunitat de Madrid

Almeida, sobre Almudena Grandes: «No mereix ser filla predilecta de Madrid»

El primer regidor reitera la seva oposició a la mesura de Més Madrid malgrat haver-ho pactat en els pressupostos

«Això és fruit de la debilitat de l’esquerra», afirma en una entrevista

2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida (PP), creu que l’escriptora Almudena Grandes no mereix ser filla predilecta de la ciutat on va néixer i va morir el 27 de novembre passat, i considera que és fruit de «la debilitat» de l’esquerra que s’hagi inclòs com un punt del pacte pressupostari a què Cibeles va arribar amb el Grup Mixt.

Almeida ho ha dit en una entrevista publicada aquest dilluns a ‘OKdiario’ que està sent molt criticada a les xarxes socials, fins al punt que Almudena Grandes s’ha convertit en tendència a Twitter.

En el vídeo de l’entrevista, l’alcalde i portaveu nacional del PP recorda que quan va morir l’escriptora el Govern municipal –format per PP i Ciutadans– va votar en ple en contra de nomenar-la filla predilecta, igual que va fer Vox, tot i que la coalició sí que va votar a favor de donar-li un carrer.

Preguntat en l’entrevista per una frase d’Almudena Grandes que «cada matí afusellaria dues o tres veus que em treuen de polleguera», Almeida titlla de «lamentables» aquestes paraules, mentre assenyala que «és una persona que ha tingut una trajectòria, que ha tingut premis literaris, i que a més estava vinculada a Madrid».

«Ho dic sincerament, jo no ho hauria fet si fos ells, perquè no crec que Almudena Grandes hagi de ser filla predilecta d’un acord pressupostari, però això no és una mostra de debilitat nostra, és una mostra, al meu parer, de debilitat argumental de qui ho planteja, que per aprovar uns pressupostos vol imposar Almudena Grandes», segueix el regidor.

Es refereix al fet que el Grup Mixt, compost actualment per tres regidors escindits de Més Madrid que treballen sota el segell Recupera Madrid i que són pròxims a l’exalcaldessa Manuela Carmena, van incloure en el pacte per tirar endavant els pressupostos del 2022 nomenar l’escriptora filla predilecta.

Després d’això, Almeida ha insistit que en la negociació dels pressupostos «s’ha de fer un balanç i una ponderació». «Llavors, si puc baixar els impostos a 700.000 rebuts de l’IBI i que Almudena Grandes sigui filla predilecta, jo crec que els madrilenys prefereixen que es baixin els impostos», és un dels exemples que posa.

Diferents regidors de Més Madrid i PSOE, a més d’altres personalitats, estan censurant a les xarxes socials les paraules de l’alcalde i portaveu nacional del PP.

Notícies relacionades

«Que grandíssim li queda Madrid a Almeida», ha escrit, per exemple, Rita Maestre, portaveu de Més Madrid, en un missatge que acompanya amb una fotografia del titular de l’entrevista d’Almeida.

També amb una captura de l’entrevista, la portaveu del PSOE, Mar Espinar, ha tuitejat: «I ara toca missatget per contenir els seus. Potser el que no mereix ser alcalde de Madrid és ell. Lamentable, Almeida».