Polèmica

Luis García Montero agraeix el nomenament d’Almudena Grandes com a filla predilecta de Madrid

El nomenament d’Almudena Grandes s’ha incorporat com a part de l’acord entre el PP, Ciutadans i Recupera Madrid per tirar endavant els pressupostos

Luis García Montero agraeix el nomenament d’Almudena Grandes com a filla predilecta de Madrid
2
Es llegeix en minuts

Luis García Montero s’allunya de la polèmica sorgida les últimes 24 hores pel nomenament d’Almudena Grandes com a filla predilecta de Madrid, però agraeix que finalment la seva parella i coneguda escriptora madrilenya obtingui aquest reconeixement institucional.

El «nostre sentir és que Almudena mai va demanar res i sempre va agrair l’afecte i els reconeixements rebuts. El mateix, ara. Agraïm el seu nomenament de filla predilecta», declara el poeta a EL PERIÓDICO DE ESPAÑA al ser preguntat pels comentaris de polítics i l’enrenou que ha aixecat aquesta notícia, especialment a les xarxes socials.

El nomenament d’Almudena Grandes s’ha incorporat com a part de l’acord entre el PP, Ciutadans i Recupera Madrid per tirar endavant els pressupostos, i aquest intercanvi no ha agradat gens ni a determinats sectors de l’esquerra ni, per descomptat, a Vox.

Però especialment bel·ligerants han sigut a l’esquerra. Fa un mes, el 30 de novembre, el Ple de l’Ajuntament de Madrid va rebutjar aquest nomenament avalat per tots els grups d’esquerra amb els vots en contra del PP, Ciutadans i Vox; no obstant, sí que va tirar endavant donar el seu nom a un carrer de la ciutat, una altra de les propostes dels grups progressistes i que Ciutadans va decidir recolzar.

Notícies relacionades

Però incorporar aquest homenatge a l’escriptora com a part d’un acord que permet a Almeida i Villacís tirar endavant el projecte de pressupostos ha rebut crítiques i fins i tot insults. Montero, en canvi, lluny de voler polemitzar, es mostra conciliador i agraït: «Respectem el debat polític i agraïm el recolzament de tots els partits que s’afegeixin al nomenament. Considerem lògic que Vox no vulgui afegir-se a aquesta proposta».

La proposta va arribar a les taules de negociació de la mà de Recupera Madrid, segons explica el regidor carmenista Luis Cueto, que detalla que només ho van fer després d’haver consultat amb García Montero si estava d’acord que tornessin a demanar que Almudena Grandes obtingués aquest reconeixement. I així l’hi van fer saber també al PP. Hi va haver una trucada del regidor al poeta i només quan aquest els va donar el seu permís per fer-ho van lluitar, diu, perquè tirés endavant.