Entrevista

Salvador Illa: «TV-3 i Catalunya Ràdio es mereixen una oportunitat»

El primer secretari del PSC defensa l’acord al qual va arribar el seu partit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i d’altres organisme amb ERC i JxCat. Diu que els socialistes volen «donar un cop de mà, tot i que estiguin construint una alternativa al Govern

Salvador Illa: «TV-3 i Catalunya Ràdio es mereixen una oportunitat»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acaba de tancar un acord amb ERC i JxCat per a la renovació de diversos organismes de designació parlamentària. ¿Pot ser el germen d’una col·laboració més fluida en el que queda de legislatura?

Només si acotem el camp d’acció. És a dir, nosaltres pensem que el Govern que hi ha a Catalunya respon a un esquema fallit. El millor servei que podem fer a Catalunya és construir una alternativa, assenyalar que hi ha un camí diferent en el qual cabem tots els catalans, que passa per respectar la legalitat, per ser ambiciosos però amb projectes realistes... A partir d’allà, des de la construcció d’aquesta alternativa, és clar que estem disposats a donar un cop de mà. Vostè esmenta els 112 càrrecs que en la legislatura passada no es van aconseguir renovar. Això és un mandat estatutari, i si s’entén la política com a servei públic al qual cal donar compliment, és el que hem fet. Però que ningú es confongui: estem en la construcció d’una alternativa.

Notícies relacionades

El PSC, i vostè personalment, han sigut molt crítics amb la tasca de TV-3 com a altaveu de l’independentisme en els anys del procés. ¿El document sobre el futur dels mitjans públics que han subscrit ara amb ERC i JxCat pot servir per corregir-lo?

Estem a favor dels mitjans de comunicació públics, i TV-3 i Catalunya Ràdio es mereixen una oportunitat. Per això hem fet aquest acord. Anaven per un mal camí, deixem-ho aquí. La immensa majoria de professionals que treballen en aquests mitjans i la ciutadania de Catalunya es mereixen una oportunitat. Veurem si som capaços d’aprofitar-la. És obvi que en els últims anys aquests mitjans públics, que costen molts diners als ciutadans, no han complert l’objectiu que els marca la legislació vigent, que és cohesionar la societat catalana. Més aviat han treballat per al contrari. Tinc confiança que les persones que hem proposat per integrar el consell de govern de la CCMA, que tenen davant seu una tasca molt àrdua, seran capaces que els mitjans públics responguin als objectius que tenen.