Marlaska assegura que derogaran la ‘llei mordassa’ i acusa la dreta de generar un «clima d’odi»

Marlaska assegura que derogaran la ‘llei mordassa’ i acusa la dreta de generar un «clima d’odi»
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les mobilitzacions de membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat contra la reforma de la coneguda com a ‘llei mordassa’ no han fet dubtar el Govern. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que el Govern de coalició impulsarà la derogació de la norma que va aprovar el PP el 2015 per «garantir els drets dels ciutadans» i «donar seguretat jurídica» a l’actuació dels agents de policia. A més, ha acusat els partits de la dreta de generar un «clima d’odi» als carrers.

Notícies relacionades

«Aquest Govern, en els seus programes respectius, portava la derogació d’una norma que es considerava indigna», ha afirmat Grande-Marlaska durant la sessió de control al Govern en resposta a les crítiques del PP i de Vox. Els dos partits han carregat durament contra les reformes que l’Executiu té previst fer en la llei de seguretat ciutadana i que actualment estan en tramitació parlamentària.

El responsable d’Interior ha afirmat que l’Executiu de coalició no ha fet més que defensar les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat amb la creació de més de 10.000 places de Policia Nacional i Guàrdia Civil en els últims tres anys. En el mateix sentit, ha recalcat que la defensa dels agents consisteix a donar-los «més efectius, més mitjans i pujar-los els sous».