Després de l’acte a València

Podem diu que dona suport a un front ampli amb Més País i Compromís sota la tutela de Yolanda Díaz

Podem diu que dona suport a un front ampli amb Més País i Compromís sota la tutela de Yolanda Díaz

Dani Gago / Podemos

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El cap de setmana passat es va perfilar el naixement d’un nou front ampli. Yolanda Díaz va començar a trenar les seves aliances de cara a la pròxima cita electoral. En un acte amb les dirigents de Compromís i Més País, Mónica Oltra i Mónica García, la vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem va reconstruir ponts caiguts fa temps entre les formacions a l’esquerra del PSOE. Els morats diuen que recolzen l’estratègia de qui, sens dubte, és l’única candidata que contemplen per a les eleccions generals del 2023. A l’altre costat hi comença a haver també picades d’ullet de simpatia a aquest nou projecte.

Notícies relacionades

«Creiem que Díaz és la millor per garantir que totes estiguem en aquest procés d’unitat. Evidentment, comptant amb Més País i Compromís», ha assegurat aquest dilluns la portaveu nacional de Podem, Isa Serra. Sobre l’acte, al qual també va assistir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que es tracta d’«un pas important» que ha «generat moltes expectatives i esperances». I, una vegada més, superant les reticències inicials dels morats a reconnectar amb Íñigo Errejón i Joan Baldoví, ha defensat que ha sigut el «tret de sortida per a la construcció d’aquest front ampli».

Les dirigents de Podem, Ione Belarra i Irene Montero, no van ser convidades a l’acte sobre lideratges femenins. Al contrari que altres dirigents d’Unides Podem, cap de les dues va fer cap referència a l’esdeveniment a les seves xarxes socials. Tot i així, Serra ha reivindicat que continuen treballant en la direcció marcada per Díaz i que permet la «unitat» amb Compromís o Més País.