Acte del Consell per la República

Puigdemont demana no imitar la «mal anomenada» democràcia espanyola

Archivo - Arxivo - L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en una imatge d’arxiu

Archivo - Arxivo - L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont en una imatge d’arxiu / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’expresident Carles Puigdemont, ha afirmat que la futura república catalana que persegueix l’independentisme no s’ha d’assemblar a la «mal anomenada» democràcia espanyola. En una intervenció a la reunió del Consell per la República –l’entitat privada que lidera– en què ha constituït el que anomenen l’«assemblea de representants», Puigdemont he defensat les vies menys còmodes cap a l’independentisme, amb l’ànim de «fressar», d’obrir camí.

Notícies relacionades

L’entitat ha celebrat a Canet de Rosselló un acte en què Puigdemont ha defensat la validesa d’aquest organisme davant les incomoditats que genera, ha admès. Això significa que «anem bé», ha assegurat, i s’ha referit sense concretar-les a «intimidacions mediàtiques i polítiques».

«Radicalitat democràtica»

L’expresident ha elogiat el funcionament democràtic del Consell que presideix, i la voluntat de constituir una república no per «calcar el que ja feia la mal anomenada democràcia espanyola», sinó amb vocació de «radicalitat democràtica». La reunió d’aquest diumenge ha servit per formalitzar una aparença de parlament, ja que s’ha elegit una presidenta i una taula per organitzar les reunions dels representants que els socis van elegir telemàticament dies enrere.