Trobada al Teatre Olympia

Oltra, Díaz i Colau criden a València a una revolució feminista de la política

La ministra de Treball creu que cal fer-la per millorar el mercat laboral i acabar amb la precarietat de molts assalariats

Oltra, Díaz i Colau criden a València a una revolució feminista de la política

EFE / ANA ESCOBAR

2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta Yolanda Díaz ha apostat avui a València per la importància d’arribar a acords entre forces d’esquerra durant l’acte ‘Altres polítiques’ en el qual ha coincidit amb Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i Fátima Hamed, diputada ceutina. Ho ha considerat com «l’inici d’una cosa meravellosa». Tot i que cap de les participants ha donat peu a donar més detalls sobre el seu futur, Díaz i la resta de les ponents sí que han cridat a fer una revolució feminista de la política per convertir-la en un instrument de canvi que permeti crear un Estat emprenedor que prioritzi el benestar social i la generació de llocs de treball directes i immediats i d’extrema qualitat.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta i ministra Treball ha recordat que durant la pandèmia «es van desplomar 800.000 llocs de treball» però ha defensat que «sí que es poden canviar les coses, hem protegit treballadors i empreses. Tot és millorable però sí que es poden canviar les coses».

No obstant, la responsable de Treball ha reconegut els problemes del mercat laboral actual quan ha insistit que la meitat dels assalariats del país pateixen precarietat. «És una societat malalta que impedeix desenvolupar vides dignes». També ha parlat de la situació dels treballadors del sector educatiu i d’aquells que treballen en condicions precàries.

Finalment, Díaz ha insistit en la importància de la sanitat pública i en els dèficits que la pandèmia «ha fet aflorar» en la sanitat. «Cal parlar de la sanitat primària, de la salut pública i de la salut mental».

Per la seva part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat «treure la política de la batalla de sigles» alhora que remarcava que la resta «no són eleccions sinó futur de pròximes generacions».

En la mateixa línia s’ha manifestat la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i líder de Compromís, Mónica Oltra, quan ha defensat que la política «ha de servir per a felicitat cada dia, no amb les batalles dins els partits. ¿A qui li importa si Ayuso i Almeida lluiten?», ha matisat Oltra.

Tensió

L’acte, que va omplir el teatre, ha hagut de ser interromput per una dona que a crits ha assegurat que les dones «no som una classe homogènia. Tenim més a veure amb un home a l’atur que amb vosaltres».

Notícies relacionades

A continuació, va passar a insultar les líders polítiques entre les esbroncades de la gent. Després de diversos minuts de tensió, Oltra s’ha enfrontat a ella recriminant-li que no l’havia vist mai manifestar-se davant la patronal i finalment ha sigut treta de l’auditori entre càntics a favor de la classe obrera.

Finalment, Díaz ha insistit en la importància de la sanitat pública i en els dèficits que la pandèmia «ha fet aflorar» en la sanitat. «Cal parlar de la sanitat primària, de la salut pública i de la salut mental».