Tribunals

Alberto Rodríguez denuncia davant el Suprem la vulneració de set drets fonamentals perquè anul·lin la seva condemna

El tràmit és obligatori abans de poder acudir al Tribunal Constitucional

Alberto Rodríguez denuncia davant el Suprem la vulneració de set drets fonamentals perquè anul·lin la seva condemna

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

L’exdiputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez ha presentat un incident de nul·litat davant el Tribunal Suprem en el qual invoca que en el seu cas s’han vulnerat fins a set drets fonamentals al condemnar-lo a un mes i quinze dies de presó i inhabilitació pel mateix temps per exercir el sufragi passiu pels incidents que va protagonitzar durant una protesta a La Laguna (Tenerife) el 2014.

Notícies relacionades

El tràmit és obligatori abans de poder acudir al Tribunal Constitucional. Invoca concretament vulneració del dret fonamental a la presumpció d’innocència, al jutge imparcial, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb les degudes garanties. També considera que el procés dirigit contra ell ha trencat el dret a la llibertat de reunió i de manifestació, a la representació política, al principi de legalitat i del principi de proporcionalitat com a principi rector que ha d’informar el dret penal.

Les esmentades vulneracions de drets fonamentals invocades no s’han pogut denunciar abans, segons detalla el seu advocat, Gonzalo Boye, en un escrit de 58 pàgines que ha presentat davant la Sala Penal del Tribunal Suprem i al qual ha tingut accés ‘El Periódico de España’.