Des de Cantàbria

Illa demana començar la renovació dels alts càrrecs pel Síndic de Greuges

Ribó està en la institució des del 2004 i el seu mandat ha caducat

Illa demana començar la renovació dels alts càrrecs pel Síndic de Greuges
1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC vol que Catalunya es contagiï de la renovació que els principals partits espanyols han pactat en institucions com el Defensor del Poble, el Tribunal Constitucional o el Tribunal de Comptes. El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha recordat aquest dilluns que la comunitat té 112 càrrecs pendents de renovació, i ha proposat començar pel Síndic de Greuges.

L’actual Síndic és Rafael Ribó, que està en el càrrec des de l’any 2004. El seu salari durant aquest exercici és de més de 129.000 euros. «Demano passar a l’acció, fa més de mil dies que té el mandat caducat», ha afirmat Illa des de Santander, on s’ha reunit amb el secretari general del PSOE de Cantàbria, Pablo Zuloaga.

Notícies relacionades

Fa temps que el PSC no amaga la seva oposició a Ribó, a qui acusa d’haver-se posat sistemàticament al costat dels partits independentistes els últims anys. Per això Illa ha afegit que per substituir-lo calia buscar «una persona que no provingui de la política». L’actual Síndic va ser en el passat líder d’Iniciativa per Catalunya.

El líder del PSC ha afirmat que els partits del Govern haurien «de predicar amb l’exemple» i, alhora que es queixen dels moviments al Constitucional o el Tribunal de Comptes, ajudar a renovar la institució del Síndic de Greuges.