Conflicte a les presons

Centenars de funcionaris de presons protesten contra Interior

  • Exigeixen equiparació salarial per a feines iguals en presons diferents

Centenars de funcionaris de presons protesten contra Interior

J. Leyva

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Representants dels funcionaris de presons sota gestió del Ministeri de l’Interior s’han manifestat aquest dimecres a Conca exigint les millores laborals que són al centre del conflicte col·lectiu de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries.

Més de 400 delegats, segons el recompte fet pels sindicats convocants Acaip-UGT i CSIF, han triat Conca per a la seva mobilització perquè és la ciutat on, aquest dimecres, se celebra la clausura de la reunió anual de directors de centres penitenciaris amb els comandaments de la Secretaria General. Els manifestants han reclamat el compliment a Interior del que consideren compromisos ja adquirits. Entre d’altres, una ja veterana reivindicació d’acabar amb les diferències salarials entre funcionaris de centres de diversa qualificació, per la qual treballadors penitenciaris de diferents punts d’Espanya poden arribar a cobrar 400 euros menys per la mateixa feina.

A més, les centrals convocants exigeixen el reconeixement com a agents d’autoritat per als funcionaris de presons. Amb això estimen que podrien reduir les creixents estadístiques d’agressions a vigilants intramurs, ja que el pres, a l’atacar un agent de l’autoritat, incorreria en atemptat, amb un agreujament substancial de la condemna que pot resultar dissuasiu.

Notícies relacionades

La seva tercera reclamació gira al voltant de la introducció de millores en una futura llei de funció pública penitenciària.

«És el moment de manifestar el cansament de les plantilles davant els qui prenen les decisions i davant els qui les ataquen», diuen CSIF i Acaip-UGT en un comunicat. Les negociacions laborals entre Interior i els sindicats de presons estan bloquejades des del febrer passat.