Mobilitzacions tot el dia

12 d’octubre: actes previstos a Catalunya amb motiu del Dia de la Hispanitat 2021

Hi ha convocades manifestacions a favor i en contra de la celebració del dia nacional

fcasals45436190 hispanidad bertran181012123342

fcasals45436190 hispanidad bertran181012123342 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts 12 d’octubre se celebra el Dia de la Hispanitat, que, una altra vegada, arriba carregat de polèmica. Aquest any a Catalunya hi ha convocats diferents actes festius i reivindicatius per a tota la jornada:

la fundació Denaes, de la qual Santiago Abascal va ser president, juntament amb Somatemps i Unidad Hispanista faran una ofrena floral a les 11.00 hores al monument a Colom de Barcelona. Posteriorment, s’uniran a la manifestació convocada a les 12.00 en la confluència del carrer de Provença amb passeig de Gràcia, al costat de la Pedrera. La manifestació estarà encapçalada per la pancarta «‘Juntos por lo que nos une: España y la Hispanidad’». Durant la concentració tindran lloc balls de folklore hispanoamericà i nacional.

Notícies relacionades

El recorregut acabarà a la plaça de Catalunya a les 13.30 hores, hi tindrà lloc la lectura d’un manifest i sonarà l’himne espanyol. Durant tot el dia hi haurà carpes de diferents entitats instal·lades a la mateixa plaça.

En contra

D’altra banda, a les 11.30 hores tindrà lloc una manifestació a la plaça de la Universitat convocada per Som Antifeixistes sota el lema «12-O Res a celebrar’». En aquesta mateixa línia, l’Associació Cultural el Raval-El Lokal fa una crida a manifestar-se a les 17.00 des del Palau de la Virreina fins a l’estàtua de Colom sota el lema «No ens van conquistar». Arran també ha llançat convocatòries en diferents ciutats catalanes a les 19.30 per protestar contra el que consideren «un procés de violenta imposició cultural, política i militar, que va culminar en un genocidi».