Després de les paraules del papa Francesc

«Jo no demanaré perdó»: Aznar i Casado defensen la hispanitat contra l’«indigenisme»

Espanya és, per al cap dels populars, «després de Grècia i Roma la nació més important de la història quant a la contribució a tots els altres països»

Pablo Casado, y José María Aznar en el marco de la Convención Nacional del PP

Pablo Casado, y José María Aznar en el marco de la Convención Nacional del PP / María José López (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

L’expresident del Govern José María Aznar, juntament amb el líder del PP, Pablo Casado, ha fet una defensa de la hispanitat contra l’«indigenisme» i ha assegurat: «En aquesta època en què es demana perdó per tot jo no engrossiré les files dels que demanen perdó, no ho faré».

Aznar ha fet aquesta afirmació en la convenció nacional del PP, que aquest dijous ha recalat a Sevilla, després que la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, digués estar sorpresa per la carta en què el papa Francesc va demanar perdó a Mèxic pels errors de l’Església durant la conquesta.

«Per defensar la importància històrica de la nació espanyola, la història d’Espanya –amb la seva llum i la seva foscor, amb els seus encerts i amb els seus errors– estic disposat a sentir-me molt orgullós, però no demanaré perdó», ha afirmat Aznar.

I després ha carregat contra el president de Mèxic. «Dos-cents anys de l’aniversari de la independència de Mèxic, enhorabona. I ara em canvia vostè totes les coses i diu que Espanya ha de demanar perdó: ’¿I vostè com es diu? Jo em dic Andrés Manuel López Obrador. Andrés pels asteques; Manuel per part dels maies; López és una barreja», ha ironitzat Aznar.

Per a Aznar, «el nou comunisme d’allà es diu indigenisme» i ha advertit que «només pot anar contra Espanya, no contra els Estats Units». També ha argumentat que si als territoris espanyols «les poblacions indígenes i en els anglesos no» perquè van ser «protegits» per les lleis d’Índies.

Notícies relacionades

«La hispanitat ens ha d’enorgullir malgrat aquesta llegenda negra de la cultura de la cancel·lació, d’aquesta estupidesa actual amb el revisionisme històric», ha dit per part seva Casado, que creu que formacions en el Govern com Podem patrocinen aquestes idees.

Espanya és, per al cap dels populars, «després de Grècia i Roma la nació més important de la història quant a la contribució a tots els altres països».