Després d’un any

Bolaños i Belarra fracassen en el seu enèsim intent d’arribar a un pacte sobre vivenda i PGE

  • El PSOE rebutja la proposta d’Unides Podem d’aplicar mesures per abaixar els preus dels immobles de grans tenidors

Bolaños i Belarra fracassen en el seu enèsim intent d’arribar a un pacte sobre vivenda i PGE

EFE / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

L’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 està ara mateix en un punt mort. Els dos socis del Govern de coalició, PSOE i Unides Podem, fa gairebé un any que estan encallats en la negociació per regular el preu dels lloguers i ara, aquesta mateixa incapacitat per arribar a un acord, fa perillar els futurs comptes públics. Ni tan sols una reunió del més alt nivell entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha permès desencallar el diàleg aquest dilluns.

Notícies relacionades

Amb el temps en contra per presentar l’esborrany dels Pressupostos en el termini que es va marcar Pedro Sánchez, la regulació dels lloguers –una discussió que ja va amenaçar amb dinamitar els comptes de l’any passat– s’ha convertit en l’element clau perquè el nou esborrany vegi la llum. No obstant, la trobada entre Bolaños i Belarra no ha donat fruits. Les posicions continuen enverinades. El PSOE manté que vol aprovar un límit per als preus dels immobles i Unides Podem exigeix mesures per abaixar-los, com van acordar l’octubre del 2020.

Fonts morades expliquen que en la reunió d’aquest dilluns han proposat iniciatives que només afectessin els grans tenidors de vivendes –aquells que tenen més de 10 immobles–, però que els socialistes tampoc ho han acceptat. Així, afirmen que la posició dels seus socis «impedeix que s’avanci i hi hagi un acord en la llei i en l’esborrany de Pressupostos». En altres paraules, no donaran el vistiplau als nous comptes fins que el PSOE s’avingui a regular els lloguers.