Convenció nacional del PP

Tusk, a Casado: «Guanya les eleccions. Pel bé d’Espanya i d’Europa»

  • El nou president del Partit Popular Europeu dona el seu suport al líder conservador espanyol en un acte de la convenció nacional

  • L’expresident del Consell Europeu avisa que el futur dels espanyols no pot dependre de l’«enfrontament entre Vox i l’esquerra radical»

Tusk, a Casado: «Guanya les eleccions. Pel bé d’Espanya i d’Europa»

David Mudarra / PP

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Després de rebre el suport de Mariano Rajoy aquest dilluns en el primer acte de la convenció nacional, Pablo Casado ha sumat 24 hores després el reconeixement del cap del Partit Popular Europeu (PPE), el polonès Donald Tusk. L’expresident del Consell Europeu (2014-2019) ha participat en un col·loqui sobre la globalització a Valladolid, segona etapa de la convenció itinerant.

«Guanya les eleccions. Pel bé del nostre partit, pel bé d’Espanya i pel bé d’Europa. Et conec, ho pots fer», li ha dit a Casado al rematar la xerrada d’un quart d’hora que ha pronunciat gairebé íntegrament en espanyol. «És el meu primer discurs en espanyol, espero que no sigui l’últim», ha dit fent broma.

«Necessitem formacions estables com el PP i líders com tu», ha dit Tusk a Casado, assegut a cinc metres. El mandatari ha apuntat que el futur dels espanyols no pot dependre de l’«enfrontament entre Vox i l’esquerra radical». «Poden comptar amb tu i amb el teu partit, amb la vostra força, eficàcia, serenitat i decència», ha afegit.

Tusk va arribar a la presidència del PPE amb un discurs contra «els partits de populisme irresponsable», un tema que també ha abordat advertint Casado contra «la pressió de les forces radicals d’esquerra i dreta». «El seu fort és el caos, prefereixen el conflicte al consens [...] no volem ser ni serem populistes», ha recalcat Tusk, que creu que els governs populistes són «corruptes fins a la medul·la» i ha advertit que la pitjor acció seria perdre l’esperança, rendir-se o entrar en pànic, perquè llavors els ciutadans «quedaran a mercè dels populistes».

El futur de Puigdemont

Notícies relacionades

Casado, que ha pres la paraula el primer, ha remarcat que el dirigent europeu, com a president del Consell, «va defensar sempre Espanya davant l’independentisme». «Va defensar el nostre estat de dret, va defensar la vigència de la llei i de la Constitució espanyola com a part fundacional del tercer pilar europeu. Ho va fer en els pitjors moments i l’hi vull agrair aquí també», ha assenyalat.

En aquest context, el líder del PP espanyol ha exigit a Pedro Sánchez que compleixi la seva promesa i porti a Espanya l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, en comptes de «posar pals a la roda» com, segons el seu parer, ha fet l’Advocacia de l’Estat. Al seu entendre, l’Executiu no pot «posar-se de perfil» en aquest assumpte per «mantenir-se al poder».