Reunió aquesta setmana

El Govern confirma que portarà la negociació sobre el Prat a la taula de diàleg però descarta allargar-la un any

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’ampliació de l’aeroport del Prat ha entrat a la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, però l’Executiu central no vol que aquesta negociació es dilati molt en el temps. La ministra de Transport, Raquel Sánchez, que acudirà a la pròxima reunió, ha assegurat que resulta «lògic» abordar aquest assumpte, tot i que no sigui el fòrum més adequat, i també ha descartat el debat un any. L’únic camí, ha dit, és que el Govern accepti l’acord al qual es va arribar el 2 d’agost.

Notícies relacionades

«Posposar i prorrogar l’aprovació (del projecte) un any tindria un impacte que no ens podem permetre», ha sentenciat Sánchez en una entrevista a Radio 4 després que la setmana passada el Govern paralitzés l’ampliació de l’aeroport per falta de recolzament del Govern. Segons ha apuntat, per «fer passos endavant i intentar desbloquejar aquesta inversió», els dos partits que dirigeixen la Generalitat haurien «de ratificar» l’acordat en la Comissió Bilateral a principis d’agost. «La forma no és el problema, el problema és en el fons», ha sentenciat.

Sánchez ha afirmat que durant aquella reunió de l’agost es va dir «clarament» que «no hi havia cap altra opció d’ampliació de l’aeroport que no fos amb un allargament de la pista que tenia una afecció a la Ricarda». Aquest punt va fer que ERC es negués a recolzar el projecte. «Si generem el debat i contraposem economia i ecologia no ho aconseguirem», ha dit la ministra de Transport. Així, ha recalcat que, tot i que hi ha marge de negociació, el Govern ha d’adoptar «un posicionament clar» i ratificar l’acord.