La setmana que ve

El Govern no aclareix si Sánchez acudirà la taula de diàleg

  • Rodríguez explica que de moment no hi ha una data fixa per fer la reunió i que estan quadrant agendes

El Govern no aclareix si Sánchez acudirà la taula de diàleg

EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat es reunirà la setmana que ve. Encara no hi ha una data fixa –s’estima que sigui el dijous 16 o divendres 17– i tampoc és segur si Pedro Sánchez s’hi asseurà. La portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, no ha volgut aclarir si el cap de l’Executiu assistirà aquest fòrum. «S’està conciliant agendes», ha dit sobre la presència de Sánchez. L’únic clar que ha dit és que acudiran amb la convicció de «recompondre ponts».

«Estem pendents de fixar la data», ha afirmat Rodríguez abans d’assenyalar que són moltes les persones involucrades en aquesta reunió i que és necessari quadrar calendaris. No obstant, segueix la incògnita sobre si Sánchez serà una d’aquestes persones que formaran part de la delegació que enviï el Govern central. La ministra portaveu ha destacat que l’important és l’aposta ferma que fa l’Executiu per «el diàleg i el retrobament». «Aquesta és la prioritat del Govern», ha sentenciat.

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana el mateix Sánchez treia ferro a la seva presència en aquest fòrum. «El més important no és si hi vaig o no», va dir en una entrevista concedida a ‘El País’. No obstant, els partits independentistes no opinen el mateix. La setmana passada el president de la Generalitat, Pere Aragonés, va afirmar que no concep una reunió en la qual no hi hagi el cap de l’Executiu. Al contrari, dijous passat el líder d’ERC, Oriol Junqueras, va defensar que la taula de diàleg «no es devalua en cap cas ni en cap situació», al ser qüestionat per la possible absència de Sánchez.

En el Govern estan convençuts que la reunió tindrà lloc la setmana que ve, tot i que de moment no hi ha una data tancada. A més, Rodríguez ha explicat que estan «enllestint l’agenda i els components de la delegació» que enviarà l’Executiu. Fonts de la Moncloa expliquen que primer resulta necessari marcar una data al calendari, després establir els continguts que es tractaran i, en funció d’aquest punt, confeccionar la llista de participants perquè es pugui donar resposta als assumptes a tractar.