Dos requeriments

Hisenda demana a la Casa del Rei els pagaments que ha fet a Joan Carles I des de la seva abdicació

1
Es llegeix en minuts

Hisenda ha fet dos requeriments a la Casa del Rei perquè informi sobre tots els pagaments al rei emèrit, Joan Carles I, des de la seva abdicació el 2014 fins al 2018. La inspecció de l’Agència Tributària per indicis d’un presumpte delicte fiscal que investiga la Fiscalia del Suprem fa els seus primers passos i els funcionaris de la Zarzuela ja han aportat les dades reclamades, segons han explicat a ‘El País’ fonts autoritzades.

Les peticions del fisc es fan a la Casa del Rei en la seva condició d’entitat pagadora de l’assignació que va rebre l’emèrit fins que aquesta li va ser retirada per Felip VI el 2020. Hisenda també investiga ingressos que funcionaris de la Casa del Rei van fer en el compte del rei emèrit i per sol·licitud d’aquest últim. D’aquesta manera, intenten rastrejar l’origen dels diners amb què es van fer aquests ingressos.

Notícies relacionades

Aquest mes de maig, l’Agència Tributària va notificar a Joan Carles I l’inici de la investigació que té oberta per verificar el compliment de les seves obligacions fiscals. Del resultat d’aquestes indagacions sobre els comptes de l’excap de l’Estat i l’origen dels gairebé cinc milions que ha entregat al fisc, per posar-se al dia, depèn el futur de les diligències d’investigació que té obertes la Fiscalia del Tribunal Suprem.

També aquest divendres, el president dels Tècnics d’Hisenda, Carlos Cruzado, ha demanat que la Fiscalia del Tribunal Suprem aclareixi si va notificar al Rei emèrit Joan Carles l’obertura de diligències d’investigació contra ell abans que portés a terme les regularitzacions dels seus fons a l’estranger. En declaracions a Europa Press, Cuadrado ha advertit que si la notificació va ser formal, la regularització no és vàlida i Joan Carles haurà de fer front a les possibles responsabilitats administratives i penals que es derivin de la causa.