Esquerdes en el Govern

Belarra agreuja el seu xoc amb Marlaska i li exigeix frenar la devolució de menors al Marroc

  • La ministra de Drets Socials demana un protocol perquè els menors que ho volen es puguin quedar a Espanya

Belarra agreuja el seu xoc amb Marlaska i li exigeix frenar la devolució de menors al Marroc

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Les topades entre Ione Belarra i Fernando Grande-Marlaska són cada vegada més intenses. Després de diversos xocs en els últims dies per la devolució de menors al Marroc, la ministra de Drets Socials ha agreujat el seu enfrontament amb el ministre de l’Interior a través d’una carta en què li ha exigit que freni el retorn dels nens al país africà. En la missiva, la també líder de Podem ha aplaudit la decisió de la justícia ceutina de paralitzar part de les devolucions i ha demanat que els menors que es vulguin quedar a Espanya ho puguin fer.

Notícies relacionades

A la segona carta que Belarra dirigeix a Grande-Marlaska per aquesta qüestió, la ministra demana «definir adequadament un protocol» per a la devolució dels menors, segons fonts del Ministeri de Drets Socials. Aquest protocol, diuen, ha de recollir «dues condicions fonamentals»; la primera que els menors que vulguin tornar amb la seva família «ho puguin fer en condicions de seguretat» i, d’altra banda, que els que es vulguin quedar a Espanya siguin acollits en condicions «dignes».

Les mateixes fonts reivindiquen que la decisió del Jutjat Contenciós número 1 de Ceuta de frenar la devolució dels menors al Marroc «coincideix» amb la posició que ells defensen i amb l’esgrimida pel Defensor del Poble i les oenagés. Des del Ministeri de Drets Socials afirmen que mantenen la mà estesa al responsable d’Interior per fixar un protocol «que respecti la llei i tingui totes les garanties».