Cimera a Salamanca

Pernil de Guijuelo, lletó i rosquilles de Ledesma: aquest és el menú de la Conferència de Presidents

Pernil de Guijuelo, lletó i rosquilles de Ledesma: aquest és el menú de la Conferència de Presidents

EFE / JUANJO MARTÍN

1
Es llegeix en minuts

Els presidents autonòmics i els membres del Govern que assisteixen aquest divendres a la Conferència de Presidents al Convent de San Gil de Salamanca disfrutaran en el transcurs de la cita d’un menú format per producte de Castella i Lleó, començant amb pa candial i oli d’oliva d’Herguijuela de la Sierra com a entrant, preludi de tres croquetes –de farinato de Ciudad Rodrigo, de cecina de Lleó i de botifarró de Burgos–.

Al menú, que ha transcendit a la sala de premsa habilitada al costat del lloc de la reunió, es contempla igualment servir ‘roast beef’ de llom de vedella morucha amb puré de reineta i cuixa de lletó de Castella i Lleó desossada a la mel i romaní i amb castanyes del Bierzo.

Notícies relacionades

Per a les postres, ‘sacatrapos’ de la serra amb crema pastissera, fruita fresca i rosquilles de Ledesma tancaran el dinar, que estarà regat per un blanc DO Rueda i un vi negre DOP Sierra de Salamanca.

Els periodistes que cobreixen l’esdeveniment, per la seva banda, han rebut avituallament format per un entrepà de pernil ibèric i un plàtan.