Divendres, a Salamanca

PSC i comuns pressionen Aragonès perquè acudeixi a la conferència de presidents

  • ERC defensa que el Govern només assistirà a «reunions útils» i que no es prestarà a «fer de ‘palmero’»

PSC i comuns pressionen Aragonès perquè acudeixi a la conferència de presidents

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La reclamació del PSC i dels comuns és, per ara, en va. Els dos partits exigeixen al president Pere Aragonès que participi en la conferència de presidents d’aquest divendres i que no deixi una cadira buida en nom de Catalunya.

El cap de l’oposició, Salvador Illa, va demanar aquest dilluns des de Bilbao –i junt amb la secretària general del PSE-EE i vice-‘lehendakari’ Idoia Mendia– que tant Aragonès com el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, acudeixin a la cita: «Qui reclama diàleg ha de practicar-lo i assistir a aquests fòrums i allà defensar els interessos dels catalans», va dir.

De la mateixa forma, el portaveu morat, Joan Mena, va demanar al president que rectifiqui perquè el conclave és «important per reivindicar les propostes de Catalunya». Aragonès considera que aquesta reunió forma part del «simbolisme» i que només es reuneixen per «fer-se una foto», ja que els assumptes de pes es tractaran en la comissió bilateral del 2 d’agost a Madrid.

Notícies relacionades

En l’ordre del dia de la conferència de presidents es preveu abordar la campanya de vacunació, els efectes de la Covid i la gestió dels fons europeus, mentre que en la bilateral aprofundiran en les carpetes més urgents per a Catalunya, com la llei de lloguers, el finançament de la dependència, les beques o el dèficit d’infraestructures.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va defensar que el Govern vagi «a les reunions útils» per defensar els interessos de la ciutadania, però no a «fer de ‘palmero’» en les que només es busca «una foto». Des del PP, van afirmar que l’absència d’Aragonès hauria de provocar l’anul·lació de la bilateral «per pur respecte a les institucions».