Proclama franquista

Aquest és Ignacio Camuñas: d’exministre de Suárez i ex de Vox a conferenciant davant Casado

  • Aquest jurista, polític i diplomàtic té una experiència dilatada que engega a la Transició

1
Es llegeix en minuts

Ignacio Camuñas Solís (Madrid, 1940) és un home de dretes, tot i que la seva militància ha evolucionat entre partits més o menys de dretes. De fet, ha passat de ser ministre del primer Govern d’Adolfo Suárez, a alt càrrec de Vox i ara seu amb el líder del PP, Pablo Casado, en actes públics. Camuñas, que va ser ministre de Relacions amb les Corts d’UCD i fundador del Partit Demòcrata Popular (PDP), també és president d’honor del Foro de la Sociedad Civil, una associació independent de què formen part des del 2008 més de cent personalitats per regenerar la vida democràtica.

Aquest jurista, polític i diplomàtic té una experiència dilatada. Durant la Transició, va participar en la creació d’Unió de Centre Democràtic el 1977, amb el PDP de què va ser fundador i secretari general, adscrit a la Plataforma de Convergència Democràtica, formant l’ala liberal ucedista.

Notícies relacionades

Fa només set anys, va passar a simpatitzar al gener amb Vox, tot i que al setembre va abandonar la vicepresidència que ostentava. A l’explicar la seva dimissió i la seva sortida, el fins aleshores vicepresident argumentava que «respon a no voler participar en les lluites internes que s’han desencadenat al partit recentment» i que, segons el seu parer, «manquen de sentit», perquè no obeeixen a plantejaments ideològics ni d’estratègia política.

Quatre anys després, el 2018, Camuñas començava a mostrar la seva proximitat al PP de Casado. La seva frase més polèmica –«Si hi ha un responsable de la Guerra Civil directament és el Govern de la República. Un cop d’Estat no és el que va passar el 1936»– precisament va ser pronunciada davant el líder de Gènova 13, en un acte anomenat Concordia, Constitución y Patriotismo».