Sondeig del GESOP
Enquesta: El 66% dels espanyols recolzen que els funcionaris teletreballin tres dies a la setmana
En tots els electorats hi ha una majoria favorable a combinar el treball presencial amb jornades virtuals

El teletreball s’ha acomodat a les vides de milers d’espanyols amb l’impacte de la Covid-19 i les administracions s’han adaptat a aquesta nova realitat. El Ministeri de Funció Pública i els sindicats van arribar a l’abril a un acord perquè els treballadors públics de l’Administració General de l’Estat (AGE) puguin treballar a distància fins a un màxim de tres dies a la setmana després de mesos de negociació. La mesura, que dona cobertura a un total de 230.395 treballadors perquè exclou els membres de les Forces Armades, la policia o els jutjats, reuneix simpaties entre els espanyols.
Segons l’últim sondeig del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO, el 66,1% de la ciutadania està d’acord amb aquest pacte que es remet a la «voluntarietat» dels assalariats per treballar des de casa, mentre que un 25,9% es pronuncia en contra.
L’enquesta, elaborada a partir de 802 entrevistes telefòniques entre el 14 i el 15 de juliol, revela que els votants d’Unides Podem són els més partidaris a aquesta normativa (80,4%), seguits pels d’ERC (75,9%), Ciutadans (71,4%) i el PSOE (69,3%).

El percentatge de contraris a la decisió puja en el cas de Vox i el PP, amb un 34,1% a favor i un 33,6% en contra. Malgrat això, en tots els electorats la majoria defensa tenir l’opció de no anar a l’oficina durant tres jornades laborals per setmana.
La Comunitat de Madrid (76,4%) i Catalunya (70,7%) són les autonomies més proclius a poder combinar les jornades del funcionariat entre l’oficina i a casa, ja que l’acord inclou que aquests treballadors públics han de rebre els béns materials necessaris per desenvolupar la feina de forma virtual. En canvi, Galícia (53,8%) i les Canàries (56,8%), són les que mostren més reticències.
Al País Basc el teletreball dels seus treballadors públics ja estava legislat abans de l’esclat de la pandèmia, igual com a Catalunya, ja que el febrer del 2020 es va autoritzar 40.000 treballadors a poder treballar a distància dos dies a la setmana.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Segons l'Idescat Sant Just Desvern torna a ser el municipi amb més renda per càpita, per davant de Matadepera i Tiana
- Perspectives El Govern manté en el 2,6% el creixement del 2025 malgrat la incertesa pels aranzels
- Criança El pediatre Carlos González, sobre l'exposició dels nens a les pantalles: "Fins a aquesta edat, res"
- Energia El Govern central exigeix per a aquesta mateixa tarda a REE i totes les elèctriques totes les dades sobre l'apagada
- Educació superior Creix més del 50% el nombre d’universitaris que han de compaginar estudis i treball en només tres anys