Sondeig del GESOP

Enquesta: El 66% dels espanyols recolzen que els funcionaris teletreballin tres dies a la setmana

  • En tots els electorats hi ha una majoria favorable a combinar el treball presencial amb jornades virtuals

Enquesta: El 66% dels espanyols recolzen que els funcionaris teletreballin tres dies a la setmana
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El teletreball s’ha acomodat a les vides de milers d’espanyols amb l’impacte de la Covid-19 i les administracions s’han adaptat a aquesta nova realitat. El Ministeri de Funció Pública i els sindicats van arribar a l’abril a un acord perquè els treballadors públics de l’Administració General de l’Estat (AGE) puguin treballar a distància fins a un màxim de tres dies a la setmana després de mesos de negociació. La mesura, que dona cobertura a un total de 230.395 treballadors perquè exclou els membres de les Forces Armades, la policia o els jutjats, reuneix simpaties entre els espanyols.

Segons l’últim sondeig del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO, el 66,1% de la ciutadania està d’acord amb aquest pacte que es remet a la «voluntarietat» dels assalariats per treballar des de casa, mentre que un 25,9% es pronuncia en contra.

L’enquesta, elaborada a partir de 802 entrevistes telefòniques entre el 14 i el 15 de juliol, revela que els votants d’Unides Podem són els més partidaris a aquesta normativa (80,4%), seguits pels d’ERC (75,9%), Ciutadans (71,4%) i el PSOE (69,3%).

El percentatge de contraris a la decisió puja en el cas de Vox i el PP, amb un 34,1% a favor i un 33,6% en contra. Malgrat això, en tots els electorats la majoria defensa tenir l’opció de no anar a l’oficina durant tres jornades laborals per setmana.

Notícies relacionades

La Comunitat de Madrid (76,4%) i Catalunya (70,7%) són les autonomies més proclius a poder combinar les jornades del funcionariat entre l’oficina i a casa, ja que l’acord inclou que aquests treballadors públics han de rebre els béns materials necessaris per desenvolupar la feina de forma virtual. En canvi, Galícia (53,8%) i les Canàries (56,8%), són les que mostren més reticències.

Al País Basc el teletreball dels seus treballadors públics ja estava legislat abans de l’esclat de la pandèmia, igual com a Catalunya, ja que el febrer del 2020 es va autoritzar 40.000 treballadors a poder treballar a distància dos dies a la setmana.