Aragonès tria una escola bressol per a la seva fotografia oficial com a president

  • L’autora dels retrats institucionals és l’artista barcelonina Laia Abril

Fotografia oficial del presidentPere Aragonès

Fotografia oficial del presidentPere Aragonès / Laia Abril (EPC_EXTERNAS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja té fotografies oficials. El dirigent republicà ha escollit l’artista Laia Abril per immortalitzar la imatge que presidirà ajuntaments i organismes, institucions i equipaments públics. Dues de les fotos es van realitzar al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat i la tercera, a l’escola bressol Dolors Canals, situada al districte de Sant Martí de Barcelona. És la primera vegada que un president escull una ubicació exterior per a la seva imatge institucional.

L’escola bressol porta el nom de Dolors Canals, metge, biòloga i pedagoga que va morir a Barcelona el 31 de març del 2010, als 97 anys. Va ser l’encarregada de les Escoles Bressol de Guerra (1936-1939), reconegudes internacionalment per la seva organització i metodologia aplicada amb rigor científic. Posteriorment, aquest mateix programa el va aplicar en el centre pilot d’Escoles Bressol de Guerra de Nova York, durant la Segona Guerra Mundial.

Notícies relacionades

De la trajectòria de Dolors Canals destaca la investigació científica en el coneixement del desenvolupament humà des del naixement fins als tres anys, separant la relació entre genètica i cultura. Va ser una ferma defensora de les escoles 0-3, com a espais potenciadors de desenvolupament i cultura.

L’artista que va realitzar les fotografies, Laia Abril (Barcelona, 1986), treballa amb imatge, text i so en projectes basats en llargues investigacions sobre realitats ocultes i incòmodes al voltant del dol, la biopolítica i els drets de la dona. Després de llicenciar-se en Periodisme i estudiar fotografia a Nova York, el 2009 va entrar a Fabrica, la residència de creació de Benetton a Itàlia, on va treballar durant cinc anys com a editora i fotògrafa en la revista Colors Magazine. La seva obra s’ha exposat a més de 15 països.