Les cares de l’Executiu

Diana Morant, alcaldessa de Gandia, nova ministra de Ciència

Enginyera en Telecomunicacions, ocupa el càrrec a la localitat valenciana des del 2015

Diana Morant, alcaldessa de Gandia, nova ministra de Ciència

Alex Oltra

2
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, és la nova ministra de Ciència i Innovació en substitució de Pedro Duque. Diana Morant Ripoll va néixer a Gandia i té 41 anys. És enginyera en telecomunicacions i ocupa el càrrec d’alcaldessa des de l’any 2015. Era la primera vegada que es presentava com a candidata (la legislatura anterior, 2011-2015, va ser portaveu del PSPV, lloc en què va mantenir enfrontaments irats amb el llavors alcalde popular, Arturo Torró) i, tot i que no va aconseguir guanyar les eleccions (va aconseguir 7 regidors), es va erigir com a alcaldessa de la ciutat gràcies a un pacte amb una coalició formada per Compromís, EUPV i una plataforma ciutadana i al recolzament al ple d’investidura de l’únic regidor de Ciutadans, Ciro Palmer, segons informa el diari ‘Levante’, del grup Prensa Ibérica.

Quatre anys després, als comicis del 2019, va revalidar l’alcaldia, en aquest cas aconseguint una àmplia victòria electoral amb 11 representants, a quatre de la majoria absoluta, que va tornar a aconseguir pactant amb el mateix grup. També va ser responsable de Mancomunitats i Municipalisme a la Diputació de València durant dos anys, del 2015 al 2017. Morant ascendeix a ministra després de sis anys com a alcaldessa.

Referent científic i tecnològic

Un dels aspectes en què més ha incidit durant els seus sis anys al capdavant del consistori gandià ha sigut en l’aposta per convertir la ciutat en un referent científic i tecnològic, sent pionera en la implantació del projecte ‘Smart City’ i entrant a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació i de la xarxa Districte Digital, entre altres projectes.

Currículum professional

Morant és enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de València (2007) amb Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) per la Universitat Politècnica de València (2009).

Ha cursat Infraestructura Comú de Telecomunicacions, ICT, del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació del País Valencià (2008), i el curs Cámaras IP i Vídeo en Red, de l’Axis Communications’ Academy (2010).

Notícies relacionades

Va desenvolupar el projecte final de carrera (PFC) a l’empresa Fermax Electrónica SAE, des de l’octubre del 2006 a l’abril del 2007. Va treballar al departament d’I+D com a enginyera de desenvolupament a l’empresa Alhena Ingeniería entre el maig del 2008 i el febrer del 2011. Va impartir un curs de domòtica a l’empresa SGS Tecnos el juliol del 2011.

És regidora del Grup Municipal Socialista des del maig del 2011, i des del juny del 2014 és secretària general del PSPV-PSOE de Gandia.