Declaració institucional a la Moncloa

Sánchez presenta el Govern de la «recuperació», amb més dones, més jove i més «pròxim»

  • El president posa en relleu una presència femenina més gran i l’entrada de gestors joves procedents de l’àmbit municipal

  • Agraeix als ministres sortints la tasca feta durant aquests anys i la seva dedicació política i personal

Sánchez presenta el Govern de la «recuperació», amb més dones, més jove i més «pròxim»

POOL MONCLOA / BORJA PUIG

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Govern inicia una «nova etapa», marcada pel final de la pandèmia i la «recuperació» econòmica. Pedro Sánchez vol afrontar la segona part de la legislatura, els 30 mesos que li queden per davant, amb un equip més jove, amb més dones, més «pròxim». Un nou impuls per a una nova pàgina.

El president va explicar la filosofia que impregna els canvis empresos aquest dissabte en el seu Gabinet. Molt profunds, més fins i tot del que s’esperava, a l’executar una reestructuració de què surten pesos pesants: la vicepresidenta primera, Carmen Calvo; el titular de Transports, José Luis Ábalos, i el seu director de Gabinet, Iván Redondo. Entren set nous ministres, en surten també set i dos veuen modificades les seves funcions: María Jesús Montero, que afegeix Funció Pública a Hisenda, tot i que deixa de ser portaveu, i Miquel Iceta, que cedeix Política Territorial i passa a Cultura i Esport.