Entrevista a La Sexta

El Govern presentarà els nous Pressupostos «en temps i forma»

  • El president es ratifica en el ‘no’ al referèndum després de la rèplica de Rufián i remarca que seria inconstitucional i «soscavaria» més la fractura que pretén reparar

  • Reitera que les eleccions seran el 2023, no abans, i que una remodelació de l’Executiu no és la seva «prioritat»

El Govern presentarà els nous Pressupostos «en temps i forma»

EUROPA PRESS / EDUARDO PARRA

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pedro Sánchez ja va resoldre part de la continuïtat del seu Govern amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2021. Amb ells té una taula de seguretat pràcticament fins a final de legislatura. Però el president vol disposar d’uns nous comptes per al 2022. Hisenda ja treballava sobre aquesta hipòtesi, però aquest dijous el líder socialista ho va confirmar. Els PGE es presentaran «en temps i forma», i han d’estar definitivament aprovats «abans que finalitzi l’any». Seran els comptes, va dir, de la «recuperació i creació d’ocupació».

Notícies relacionades

Aquest era un dels missatges que va deixar el president del Govern, aquest dijous, en una entrevista a ‘Al rojo vivo’ (La Sexta). Entrevista en la qual tornava a tancar la porta a les pretensions independentistes d’amnistia i referèndum. Ell és «clar i meridià», va sostenir, i no hi haurà autodeterminació perquè no cap a la Constitució, perquè aquest dret no està reconegut en els textos fonamentals de les democràcies amb les quals Espanya es pot comparar i perquè, «per convicció política», creu que una consulta independentista «portaria el soscavament» d’allò que ell pretén recuperar, la «convivència» a Catalunya i amb el conjunt d’Espanya.

Ho solemnitzava aquest dimecres davant el ple del Congrés però, després que el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, deixés rodar la pilota, dubtant de la seva paraula –«També va dir que mai hi hauria indults, així que doni’ns temps»–, havia de tornar a apuntalar un dels eixos del seu discurs. I és que la dreta es va servir d’aquest comentari del dirigent republicà per recalcar que Sánchez és un «mentider» que «no es creuen ni els seus socis», segons ho va expressar Pablo Casado. Ja a primera hora, a RNE, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, va respondre a ERC que el PSOE «mai» permetrà una consulta sobre la independència de Catalunya: «Rufián sap perfectament que el president no estarà mai en cap ruptura de la legalitat d’aquest país ni en l’acompanyament d’un referèndum d’autodeterminació».