Memòria històrica

Casado: «La Guerra Civil va ser l’enfrontament entre els que volien la democràcia sense llei i els que volien la llei sense democràcia»

El PSOE, Més País i Compromís critiquen el líder del PP: «Quina vergonya»

1
Es llegeix en minuts

El president del PP, Pablo Casado, s’ha enredat aquest dimecres al parlar de memòria històrica, quan debatia amb el president Sánchez sobre els indults als presos del procés. Al cap de poc de pujar a la tribuna, Casado ha recordat Manuel Azaña i ha afirmat que «la Guerra Civil va ser l’enfrontament entre els que volien la democràcia sense llei i els que volien la llei sense democràcia», quan la Constitució del 1978 ha demostrat que «no hi pot haver democràcia sense llei, ni llei sense democràcia».

El PSOE, Més País i Compromís l’han criticat en bloc, igual com el mateix Sánchez. El primer a replicar ha sigut el portaveu de Més País, Íñigo Errejón, que en el seu torn d’intervenció ha recordat a Casado que «els colpistes es van aixecar contra la democràcia espanyola i contra la llei vigent a Espanya». «I un demòcrata ho hauria de tenir meridianament clar», li ha dit.

Notícies relacionades

També en el Ple, la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, ha retret a Casado les seves paraules i li ha preguntat si això suposa que «les cunetes del nostre país estan plenes de gent que volia una democràcia sense llei». «I si són allà, deu ser perquè alguna cosa van fer, ¿no? –ha afegit–. Quina vergonya la declaració que ha fet».

I fora de l’hemicicle, en declaracions als mitjans, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, s’ha afegit a les crítiques. «Em sembla perillós que per aquesta competència amb Vox se sentin aquí unes paraules que mai s’atreviria a dir la dreta europea –ha comentat–. Són absolutament impresentables, injustes i reprovables».