Nova etapa a Catalunya

Els presos independentistes surten de la presó reivindicant independència i amnistia

  • El president Aragonès ha rebut Rull, Turull, Forn, Romeva, Sànchez i Junqueras, i altres dirigents han acompanyat Forcadell a Wad-Ras i Bassa a Puig de les Basses

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Puntuals, a les dotze del migdia, els presos i preses independentistes condemnats a cent anys de presó pel procés han sortit dels respectius centres penitenciaris on han complert més de tres anys de condemna cada un d’ells. Tots amb missatges de reafirmació independentista i reivindicant l’amnistia per a tots els processos judicials contra el sobiranisme.

Els set líders independentistes empresonats a Lledoners han sortit junts del centre penitenciari amb una pancarta de «Freedom for Catalonia» i una bandera estelada, visiblement somrients i amb gestos de satisfacció.

Forcadell: «Utilitzem la nostra petita victòria per aconseguir la gran victòria»

«Amnistia és el que volem, aconseguirem el final de la repressió per a tots els exiliats i represaliats», afirma l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de sortir de la presó de Wad-Ras a Barcelona, després de complir tres anys i mig de la seva condemna. Forcadell, rebuda per membres del Govern i la presidenta del Parlament. «És un dia d’alegria per a nosaltres i les nostres famílies, però no és completa, perquè volem el final de la repressió, que totes les persones represaliades puguin sortir al carrer lliurement, sense por de res, que els exiliats puguin tornar; és un pas en aquest camí, no és una gran victòria però és una victòria, si l’independentisme no hagués guanyat elecció rere elecció i les victòries judicials a Europa no seríem aquí, utilitzem la nostra petita victòria per aconseguir la gran victòria».

A Lledoners, diputats de JxCat i ERC han abraçat els dirigents presos, rebuts per Pere Aragonès, entre altres càrrecs institucionals. El mateix ha passat a Wad-Ras, on la presidenta del Parlament, a més de diversos consellers del Govern i diputats de JxCat i ERC, al costat de persones anònimes, han acompanyat i abraçat Forcadell amb crits d’«amnistia».

Notícies relacionades

Bassa: «És l’inici, és una etapa que tanquem amb molt gust»

L’exconsellera Dolors Bassa, acompanyada de les conselleres Geis, Ciuró i Vilagrà, a més de familiars i simpatitzants, ha afirmat al sortir del centre de Puig de les Basses: «Nosaltres som fora, però hi ha molta feina a fer. Som on som perquè tot està per fer i tot és possible», acaba Bassa, recitant el final del poema de Martí i Pol, l’inici del qual va citar el president del Govern, Pedro Sánchez, en la seva conferència de dilluns passat a Barcelona en la qual va confirmar els indults. «Res s’ha acabat, tot és l’inici, tot és una etapa, acabem una etapa que tanquem amb molt gust, sortir i no tornar a entrar, esperem que ara no ens el revoquin. Hem de fer molts passos endavant, els nostres ideals són els mateixos, els drets i llibertats i el dret d’autodeterminació per al nostre poble», ha conclòs.