PROCÉS JUDICIAL

La Guàrdia Civil implica Vendrell i Madí en el Tsunami per les seves converses

  • Un nou informe de la Guàrdia Civil detalla els indicis i destaca que l’exconseller d’ERC va dir que era partidari de la taula de diàleg

Xavier Vendrell, tras declarar el pasado octubre en la Ciutat de la Justícia.

Xavier Vendrell, tras declarar el pasado octubre en la Ciutat de la Justícia. / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Civil sosté la implicació en la direcció i organització del Tsunami Democràtic de David Madí, empresari i exalt càrrec de CDC, i de Xavier Vendrell, exconseller d’ERC, en les converses telefòniques interceptades per ordre judicial i les registrades pels micròfons instal·lats als seus vehicles a partir de la sentència del procés, l’octubre del 2019, segons un nou informe remès al jutge de Barcelona, Joaquín Aguirre, que instrueix l’operació Volhov, i al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

A l’esmentat document i arran del requeriment del magistrat, els agents detallen els indicis que existeixen contra Madí i Vendrell, però també les sospites trobades per implicar l’empresari Oriol Soler i l’anomenat informàtic de Waterloo, Jaume Cabani, aquest últim investigat pel suposat finançament del Tsunami (va rebre un ingrés de 50.000 euros que va aixecar les sospites d’un banc). El dia 11 de juny passat, el jutge es va inhibir d’aquest assumpte a l’Audiència Nacional.

«Cap de setmana calent»

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil concreta que les converses de Madí amb la seva dona i amb altres persones revelen que era coneixedor dels moviments del Tsunami. A la dona de l’exconseller Joaquím Forn li va arribar a comentar el 14 d’octubre del 2019 que «cal seguir les instruccions per saber on anar cada moment» i «feu els que us diuen, les instruccions són molt precises. S’ha dit atracar l’aeroport i estan atacant l’aeroport: i és el que han dit, l’aeroport i l’ajuntament». L’exalt càrrec de CDC va anunciar a un altre interlocutor que aquell «cap de setmana estarà calent». L’informe reflecteix converses gravades al seu vehicle. En una d’aquestes converses, resumeix una suposada estructura del moviment: «Tsunami diuen la cosa gran i Pícnic [X la República] l’operativa sobre la cosa concreta. […]. Anonymus és la vigilància. Perquè no puguin dir que tot és el mateix».

A Vendrell també els situen els investigadors en l’organització de les activitats de Tsunami i conclouen que «no només participa en el moviment», sinó que «dona instruccions» de les accions a realitzar, com en el llançament de pilotes en un partit al Camp Nou, i es vanagloria del tall de l’AP-7. En una conversa captada al seu cotxe, l’exconseller defensa davant un interlocutor que ell és partidari de la taula de diàleg, «en la qual es pugui parlar dels grans objectius que passen irreductiblement per la independència de Catalunya», remarca l’informe.