Crema del retrat de Felip VI

L’ANC acusa el Govern d’«actuar al dictat» del Rei

  • L’entitat independentista assenyala la Generalitat per acudir a actes en què participa Felip VI: «Si feu de braç de l’amo us confrontarem als carrers, a les institucions i on faci falta»

barcelona/kkk.jpg

barcelona/kkk.jpg

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Escenificació de l’ANC contra la presència del Rei a Catalunya. Representants de l’entitat, juntament amb unes seixanta persones, han cremat un retrat de Felip VI del revés amb el lema ‘Ni Rei, ni corona’ per exhibir que «no és benvingut» coincidint amb la seva visita a Barcelona per participar a les jornades del Cercle d’Economia.

«No et volem aquí, qui amenaça no em pot governar. Ves-te’n ara mateix per on has vingut. No et volem», ha etzibat el vicepresident de l’Assemblea, David Fernández. Des de la plaça del mar, a la platja de la Barceloneta, Fernández ha denunciat «el pacte d’estabilitat dels partits catalans amb Madrid» per la presència del president Pere Aragonès en un dels actes en els quals acudeix Felip VI i per l’assistència de la consellera de Presidència Laura Vilagrà al sopar posterior. «És un pacte que ens condemna a la submissió, que ens deixa institucions nacionalment inoperants, que el Parlament només parla i decideix poc i la Generalitat acusa activistes i demana presó», ha remarcat.

Els indults

Notícies relacionades

També s’ha dirigit als partits independentistes, que ha acusat de fer tripijocs a canvi de cadires i poder i de pactar «perdons», en al·lusió als indults que preveu concedir el Govern als presos del procés. «Pacteu sous, pacteu connivències personals, pacteu perdons i us asseieu a la taula de l’amo i els seus fidels avui. ¿A canvi de què oferiu això? ¿A canvi de sotmetre la gent, a tot un poble?», ha continuat, i ha acusat la Generalitat d’«actuar al dictat de l’amo del 3-O», referint-se al discurs pronunciat per Felip VI després de la celebració del referèndum de l’1-O el 2017. «¿Us heu begut la dignitat? La nostra dignitat no està en venda», s’ha preguntat, mentre els escassos manifestants han cridat consignes com «Catalunya no té Rei».

«No acceptarem una derrota, una segona Transició, un nou Estatut o un pacte fiscal. Volem el pa sencer, que no ens enganyin», ha inquirit, animant a actuar «per la via dels fets». «Polítics independentistes ja n’hi ha prou. Si feu de braç de l’amo us confrontarem als carrers, a les institucions i on faci falta», ha conclòs.