ximo puig concert fiscal totes autonomies cataluna

«M’agradaria que Catalunya estigués asseguda a la taula multilateral sobre el model de finançament», diu el president valencià

Ximo Puig, a favor del pasaporte de vacunación

Ximo Puig, a favor del pasaporte de vacunación

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, és partidari que el concert econòmic s’estengui a tot l’àmbit autonòmic, si algú ho demana per al seu cas particular. Si «el model de finançament futur passa per portar el concert a tot l’àmbit autonòmic, perfecte, el que no es pot és generalitzar la desigualtat», ha dit.

«Jo respecto absolutament la gent que està en contra dels indults com m’agradaria que em respectessin a mi. Ningú per defensar la posició que jo no defenso és fatxa, ni jo soc un bolivarià», ha defensat Puig que convé que d’alguna manera es «desdramatitzi tota la tensió política que existeix».

Notícies relacionades

«M’agradaria que Catalunya estigués asseguda a la taula multilateral sobre el model de finançament i que estigui en el Consell de Política Fiscal i Financera i la conferència de presidents», ha afirmat.

A més, Puig ha defensat que els indults als polítics presos pel procés «no solucionaran res de manera immediata, però és un missatge positiu per a la societat catalana». Així s’ha pronunciat Puig en una entrevista a Onda Cero, on ha apostat per tenir «lleialtat i confiança en el govern», i ha incidit que ell va defensar la postura que li va transmetre l’executiu de Rajoy davant el Comitè de les Regions malgrat no estar-hi d’acord.