Final de la gira llatinoamericana

Sánchez, sobre la foto de Colón 2: «La discòrdia no construeix pàtria»

  • «La pàtria es construeix amb convivència», assenyala el president, per criticar l’actitud de la dreta i la seva protesta contra els indults

  • Evita afrontar-se amb el Marroc, no es pronuncia sobre les primàries del PSOE andalús i no secunda Irene Montero en la seva apel·lació a la «justícia feminista»

Sánchez, sobre la foto de Colón 2: «La discòrdia no construeix pàtria»

REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Els indults als condemnats del procés són cada vegada més pròxims, però el Govern central no creu que hagi arribat encara el moment de baixar al detall. Prefereix utilitzar la pedagogia. Ara, com a avantsala a la concentració a la madrilenya plaça de Colón de diumenge, a la qual acudiran representants del PP, Ciutadans i Vox. El missatge de Pedro Sánchez és que aquesta protesta, l’ús de l’odi, no és patriòtica, no ajuda el país.

«La discòrdia no construeix pàtria», va assegurar literalment durant la roda de premsa amb el president de Costa Rica, Carlos Alvarado, a la capital del país centreamericà, San José, i amb la qual tancava la minigira llatinoamericana de tres dies, que va arrencar dimecres a Buenos Aires. El cap de l’Executiu va ser preguntat per la manifestació a Madrid del 13-J contra la mesura de gràcia i aquest va ser l’eix de la seva reflexió.

Notícies relacionades

Va recordar que el «cost» ja el van pagar els espanyols el 2017 quan «es va posar en qüestió» la unitat d’Espanya, la «integritat territorial», per l’aprovació de les lleis de desconnexió, el referèndum il·legal de l’1-O i la declaració unilateral d’independència. El Govern, «fins i tot sent conscient» que hi ha ciutadans que posen «objeccions» al perdó governamental als condemnats del procés, demana «comprensió», que «confiïn en els passos» que està fent l’Executiu perquè el «repte mereix la pena», ja que es tracta de transitar «d’un mal passat a un futur millor».

«La pàtria es construeix amb convivència, dins del respecte a la legalitat democràtica, i amb convivència. I aquest és el camí que transitarà el Govern d’Espanya», va acabar. És a dir, que no s’és més patriòtic ni es construeix millor Espanya amb el discurs de l’odi o la petició de «més llenya» –com resumia José Bono l’actitud de la dreta–. Sánchez ha estat insistint en la necessitat de reconstruir aquells ponts destruïts, i en les seves últimes compareixences afegeix la precisió de la «legalitat democràtica» per rebutjar un referèndum d’autodeterminació pactat, com vol ERC, però que no cap a la Constitució, tal com reitera el Govern.