300 persones

Cs constata la seva desmobilització als carrers però capitalitza el ‘no’ als indults a Catalunya

  • El PPC i Societat Civil Catalana s’afegeixen a la concentració sense estridències, però Vox s’absenta

  • «Indultar legitima que es tractés com a gossos els servidors públics que van donar la vida per nosaltres», etziba Arrimadas

Cs constata la seva desmobilització als carrers però capitalitza el ‘no’ als indults a Catalunya

Quique García/ Efe

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans ha capitanejat aquest divendres la concentració contra la concessió d’indults als presos independentistes davant la Delegació del Govern a Barcelona, a la qual ha participat el PP, però no Vox. Una comitiva dels populars encapçalada per Alejandro Fernández i quatre dirigents més –amb l’absència de Lorena Roldán i Eva Parera, totes dues amb anteriors vincles amb Cs– ha acudit a la cita que ha sigut oficiada per la líder nacional, Inés Arrimadas, amb el dirigent català Carlos Carrizosa com a teloner. Un primer assaig que serveix com a preludi a la marxa de diumenge a la plaça de Colón de Madrid.

Unes 300 persones segons la Guàrdia Urbana de Barcelona (els organitzadors eleven la xifra fins als 500 manifestants) han acudit a la convocatòria taronja per mostrar la seva repulsa a la mesura de gràcia que planteja el Govern i han constatat la desmobilització del seu electorat, més encara després de l’hecatombe a Catalunya i la desaparició a l’Assemblea de Madrid.

Dirigents de Cs i el PPC han sostingut la pancarta en la qual es podia llegir ‘Indultos no’ amb el dibuix d’una mà vermella sense el logo de cap partit, tot i que diversos voluntaris repartien banderes amb el cor de tres banderes de Cs i la indumentària dels voluntaris portava les sigles del partit.

La comitiva popular s’ha mogut fins a la cinquena fila quan han començat les intervencions, sobre tarima, dels membres de Cs. El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sànchez Costa, s’ha mantingut allunyat de la primera línia d’acord amb l’acordat internament, ja que la junta va decidir donar suport a la cita però respectant que a nivell intern hi ha alguns partidaris de l’indult als dirigents de l’1-O.

«Reescriure la història»

«No podíem no ser-hi», etziben fonts del PP, i la seva presència ha sigut agraïda per Arrimadas i Carrizosa des de la tarima. En declaracions als mitjans, el líder del PPC ha defensat la seva presència per tres motius: «no hi ha cap democràcia que concedeixi indults a qui diu que torna a cometre aquest delicte», «l’indult és una moneda de canvi perquè el Govern es mantingui a la poltrona» i perquè «hi ha una perversió del concepte de concòrdia» a càrrec del president Pedro Sánchez, ha dit.

Notícies relacionades

Arrimadas ha entonat un discurs molt contundent contra el Govern en el qual ha assegurat que la concessió del perdó «legitima que es tractés com a gossos els servidors públics que van donar la vida per nosaltres». «El perdó és legitimar-los i que s’oblidi i es reescrigui la història», ha afegit.

Fonts de Cs estan satisfetes per la convocatòria perquè temien que el resultat no encaixés en els seus pronòstics que rondaven entre les 200 i les 300 persones.