La nova legislatura

Illa demana una reunió a Aragonès després d’activar el seu Govern a l’ombra

Envia una carta al president en què li explica el seu Executiu «alternatiu»

Illa demana una reunió a Aragonès després d’activar el seu Govern a l’ombra

EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha demanat formalment al president de la Generalitat, Pere Aragonès, una «reunió de treball» per parlar sobre «els reptes que afronta Catalunya i la seva ciutadania».

En una carta datada aquest dilluns, Illa informa el president de la posada en marxa, diumenge passat, del «Govern alternatiu» amb el qual els socialistes esperen fiscalitzar el treball de l’Executiu català i intentar que els catalans coneguin les seves propostes.

Document

El candidat socialista afirma que aquest Govern a l’ombra –a imatge dels que es creen al Regne Unit o el que Pasqual Maragall va posar en marxa el 2000– «vol contribuir a fer avançar el país, i fer-ho amb lleialtat institucional i responsabilitat política».

A la carta, Illa recorda a Aragonès que el PSC ha proposat quatre grans propostes de pacte, «per superar la pandèmia, sobre els fons europeus, un acord en favor del pluralisme i un per a la renovació dels alts càrrecs designats pel Parlament».

L’ampliació del Prat

Notícies relacionades

A més, el líder socialista al Parlament remarca dues «iniciatives» més que creu que cal abordar amb la màxima celeritat: «un posicionament a favor de l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat i la convocatòria de diàleg entre les forces polítiques catalanes».

Illa, que utilitza la capçalera acabada d’estrenar del «Govern alternatiu» per encapçalar la missiva, defensa aquest fòrum català davant Aragonès –que seria paral·lel a la taula entre el Govern i la Generalitat– afirmant que és «de vital importància obrir un procés de diàleg a Catalunya, per escriure una nova pàgina de concòrdia, de respecte i de retrobament que faciliti arribar a amplis consensos».